ΓΔ: 2318.73 2.07% Τζίρος: 196.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:12
Σιδηρούς Θόλος Ισραήλ
Εκτόξευση πυραύλου από το σύστημα Σιδηρούς Θόλος κατά τη διάρκεια δοκιμής στο Ισραήλ.

Συνεργάστηκε με τον ισραηλινό στρατό ο αρχηγός παλαιστινιακής οργάνωσης

Ο Γιάσερ Αμπού Σαμπάμπ ισχυρίζεται ότι κινείται ελεύθερα σε περιοχές που ελέγχονται από τον ισραηλινό στρατό, με τον οποίο, όπως λέει, «επικοινωνεί» πριν από τις επιχειρήσεις της ένοπλης ομάδας του.

Ο ηγέτης μιας παλαιστινιακής ένοπλης ομάδας που μάχεται κατά της Χαμάς παραδέχτηκε ότι συνεργάστηκε με τον ισραηλινό στρατό στη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη νότια Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γιάσερ Αμπού Σαμπάμπ ισχυρίζεται ότι κινείται ελεύθερα σε περιοχές που ελέγχονται από τον ισραηλινό στρατό, με τον οποίο, όπως λέει, «επικοινωνεί» πριν από τις επιχειρήσεις της ένοπλης ομάδας του.

«Τους ενημερώνουμε μόνο, αλλά διεξάγουμε οι ίδιοι τις στρατιωτικές ενέργειες», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Makan, τον αραβόφωνο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ.

Ο αρχηγός της ένοπλης ομάδας δήλωσε ότι λάμβανε «λογική και οικονομική υποστήριξη από διάφορες χώρες», χωρίς να αναφέρει άμεσα το Ισραήλ. «Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε δημόσια», εξήγησε.

Τον Ιούνιο, οι ισραηλινές αρχές παραδέχτηκαν ότι υποστήριζαν και εξόπλιζαν μια παλαιστινιακή φυλή που αντιτίθεται στη Χαμάς, χωρίς να κατονομάσουν άμεσα αυτήν με επικεφαλής τον Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ.

«Ενεργούμε με διάφορους τρόπους κατά της κυβέρνησης της Χαμάς», δήλωσε η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Έφι Ντεφρίν.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) περιγράφει τον Αμπού Σαμπάμπ ως τον αρχηγό μιας «εγκληματικής συμμορίας» που δρα στην περιοχή Ράφα, μια πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο. Η ομάδα έχει επίσης κατηγορηθεί για ληστεία φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

«Δεν ανήκουμε σε καμία ιδεολογία ή πολιτική οργάνωση», ισχυρίζεται ο Γιάσερ Αμπού Σαμπάμπ, λέγοντας ότι αγωνίζεται ενάντια στην «αδικία» και τη «διαφθορά» της Χαμάς από τότε που το κίνημα ανέλαβε την εξουσία στη Γάζα το 2007.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όσο αίμα κι αν χυθεί. Αυτή τη στιγμή, η Χαμάς πεθαίνει. Ξέρουν ότι το τέλος τους είναι κοντά», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, το στρατιωτικό δικαστήριο της Χαμάς έδωσε στον Αμπού Σαμπάμπ δέκα ημέρες για να δικαστεί.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορά στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 428 ακτιβιστές του «Παγκόσμιου Στόλου Sumud» επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη

Οι ακτιβιστές του «Global Sumud», που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα, επέστρεψαν με ειδικές πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, τους υποδέχθηκαν συγγενείς και αξιωματούχοι, ενώ υπήρξε φροντίδα για τους τραυματίες.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός Υπ. Άμυνας: «Έγκλημα και λάθος των Ισραηλινών»

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Κροζέτο χαρακτήρισε έγκλημα και σοβαρό λάθος την ενέργεια των Ισραηλινών με το βίντεο του Μπεν Γκβιρ, τονίζοντας πως η πράξη αυτή βλάπτει το Ισραήλ και συμφωνώντας με δηλώσεις Μελόνι και Ματαρέλα.
Σημαία Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία εξετάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ, λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του σε βάρος ακτιβιστών του «στολίσκου για τη Γάζα», όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος: Επικρίνει την αντίδραση του ΥΠΕΞ στη στάση Ισραηλινού αξιωματούχου

Ο Δ. Μάντζος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει την αντίδραση της κυβέρνησης στην επίθεση του Ισραηλινού Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας σε Έλληνες συλληφθέντες στη Γάζα, ζητώντας ενέργειες για τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision: Τι δείχνουν τα κανάλια στις χώρες που μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό

Δίκτυα σε Ιρλανδία, Ισπανία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ισλανδία μποϊκοτάρουν τον τελικό της Eurovision λόγω της παρουσίας του Ισραήλ, προσφέροντας αντ’ αυτού εναλλακτικές εκπομπές, ενώ ο διαγωνιζόμενος του Ισραήλ αποδοκιμάστηκε στη Βιένη.