ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μείωση προσωπικού κατά 10% εξετάζει η Boeing - Μέτρα ανακοινώνει ο Τραμπ

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να γίνουν κυρίως στο τμήμα της γιγαντιαίας εταιρείας το οποίο παράγει εμπορικά αεροσκάφη. Σχέδιο βοήθειας ανακοινώνει ο Τραμπ.

Η διεύθυνση της αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας Boeing Co μελετά σχέδιο το οποίο προβλέπει τη μείωση του προσωπικού της εταιρείας κατά περίπου 10%. Ο στόχος αυτός σχεδιάζεται να επιτευχθεί μέσω ενός προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης και απολύσεων, όπως έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να γίνουν κυρίως στο τμήμα της γιγαντιαίας εταιρείας το οποίο παράγει εμπορικά αεροσκάφη, κατά τις πληροφορίες της Wall Street Journal. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κίνηση εν μέρει οφείλεται στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας πέραν των ωρών γραφείου για να σχολιάσει το δημοσίευμα. Για την Μπόινγκ, που ιδρύθηκε το 1916, εργάζονταν πάνω από 153.000 άνθρωποι πέρυσι.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν βιώσει σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αφού οι πτήσεις έχουν μειωθεί δραματικά λόγω του φόβου των επιβατών και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τις ηγεσίες των χωρών.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών μέσα στο σαββατοκύριακο για το πρόγραμμα της σχετικά με την παροχή βοήθειας στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από την εξάπλωση της COVID-19.

«Είναι πιθανό να ανακοινώσουμε μία πρόταση και να τους δώσουμε μερικές λεπτομέρειες…, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. «Ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών δέχθηκε ένα πολύ σκληρό πλήγμα, όπως γνωρίζουν όλοι, και θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πολλά για να τις βοηθήσουμε, ώστε να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους και να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily_tourism_covid
ΔΙΕΘΝΗ

Αξιωματούχος ΕΕ: Έλεγχος του πιστοποιητικού COVID από τις αεροπορικές

«Θέλουμε να δώσουμε στους πολίτες και στις χώρες μέλη ένα εργαλείο που παρέχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση», ανέφερε σχετικά ο Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Ντιντιέ Ρέιντερς.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στις αεροπορικές για τις μεταλλάξεις ιού και την κίνηση το 2021

Η IATA που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, προειδοποίησε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης για το 2021 «επισκιάζονται» από την εμφάνιση παραλλαγών του κορονοϊού, χωρίς ωστόσο να αναθεωρεί προς κάτω τις προβλέψεις της.