ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:36
Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
Φώτο: Shutterstock

Η Γερουσία άνοιξε τον δρόμο για τον διορισμό της Γκίλφοϊλ στην Αθήνα

Έγινε το πρώτο βήμα για τον διορισμό της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αφού η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε από την Επ. Εξ. Σχέσεων της Γερουσίας.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο στην πορεία επικύρωσης του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με την επιτυχή έγκριση της υποψηφιότητάς της από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Συγκεκριμένα, η υποψηφιότητα Γκίλφοϊλ υποστηρίχθηκε με 13 θετικές ψήφους έναντι 6 αρνητικών, αναδεικνύοντας σημαντική πλειοψηφία υπέρ της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζιν Σαχίν, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Επιτροπή, τοποθετήθηκε ιδιαίτερα θετικά αναφορικά με την υποψηφιότητα, δηλώνοντας ότι η απόφαση στηρίχθηκε σε "θερμά λόγια" για τις ικανότητες της κ. Γκίλφοϊλ, ενώ ψήφισε υπέρ της επικύρωσης.

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι η τοποθέτηση του διορισμού στη ψηφοφορία της Ολομέλειας της Γερουσίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η τελική αυτή έγκριση θα καθορίσει αν η κ. Γκίλφοϊλ θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της ως η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ελλάδα: Υπογραφή Διακήρυξης για εφοδιαστικές αλυσίδες και επενδύσεις

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεσμεύεται να προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα, με αφορμή τη Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας ΗΠΑ-Ελλάδας που υπογράφηκε στην Αθήνα, θέτοντας βάσεις για συνεργασία σε τεχνητή νοημοσύνη και κρίσιμες υποδομές.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έτοιμη η Ουάσιγκτον να ανακαλέσει βίζες χιλιάδων για άσυλο

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την ανάκληση βίζας εισόδου για αλλοδαπούς που υποβάλλουν αίτηση ασύλου αφού εισέλθουν ως τουρίστες ή επαγγελματίες, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επανατοποθέτηση διπλωματών σε πρεσβείες στη Μέση Ανατολή

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει να επαναφέρει διπλωμάτες στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή που είχαν εκκενωθεί λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεμινάριο για την είσοδο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η ΓΔΑΕΕ διοργανώνουν σεμινάριο για την πρόσβαση των ελληνικών αμυντικών εταιρειών στην αγορά των ΗΠΑ, παρέχοντας πρακτική καθοδήγηση και ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Στήριξη σε ενεργειακή ασφάλεια & συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο

Στήριξη των ΗΠΑ στην ενεργειακή ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος και στον ρόλο του Great Sea Interconnector και του Κέντρου Ενέργειας.