ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται στο Οβάλ Γραφείο, με φόντο τις αμερικανικές σημαίες.

Υπόθεση Έπστιν: Η κυβέρνηση Τραμπ εστιάζει στην καταδικασμένη Μάξγουελ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον Τραμπ θα επικοινωνήσει με την Γκλισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφο του Έπστιν που είναι στη φυλακή, για να συλλέξει στοιχεία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προχωρά σε νέα φάση ερευνών γύρω από την πολύκροτη υπόθεση Τζέφρι Έπστιν, ζητώντας πλέον επίσημα συνεργασία από την Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφο και συνεργάτιδα του Έπστιν, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών. Η προοπτική της επανεξέτασης της υπόθεσης προκαλεί ισχυρό ενδιαφέρον και σε πολιτικό επίπεδο, με άμεσες επιπτώσεις στον δημόσιο διάλογο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης για υπόθεση Έπστιν

Ειδικότερα, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να επικοινωνεί για πρώτη φορά με την Μάξγουελ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να ρίξουν φως σε άγνωστες πτυχές ενός σκανδάλου που έχει σημαντικές προεκτάσεις. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (Twitter) ο Τοντ Μπλανς, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, το ερώτημα προς τη Μάξγουελ είναι σαφές: «Τι γνωρίζετε;»

Η υπόθεση Έπστιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του το 2019 πριν δικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, εξακολουθεί να συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να απασχολεί τόσο τη δικαιοσύνη όσο και το πολιτικό σκηνικό, καθώς στο ευρύτερο δίκτυό του φέρονται να εμπλέκονται διασημότητες και ισχυρές προσωπικότητες. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε σπεύσει να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει «μυστική λίστα πελατών» του Έπστιν, ωστόσο οι αντιδράσεις σε τμήματα της βάσης του Ντόναλντ Τραμπ υπήρξαν άμεσες.

Πολιτικές παρενέργειες και εσωτερικές τριβές

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση στο κίνημα "MAGA", με πολλούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να αποδίδουν στην κυβέρνηση έλλειψη διαφάνειας και να κατηγορούν τον ίδιο ότι δεν τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Πολλοί εκφράζουν την πεποίθηση πως ο θάνατος του Έπστιν εμπόδισε πιθανολογούμενες αποκαλύψεις που θα μπορούσαν να εμπλέξουν ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας ελίτ.

Ο δικηγόρος της Γκισλέιν Μάξγουελ, Ντέιβιντ Όσκαρ Μάρκους, επιβεβαίωσε στην πλατφόρμα Χ πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές, επισημαίνοντας ότι «η Γκισλέιν θα καταθέσει πάντα με ειλικρίνεια». Παράλληλα, ο Τοντ Μπλανς ανέφερε σε επίσημη δήλωση πως εφόσον η Μάξγουελ διαθέτει πληροφορίες για πρόσωπα που διέπραξαν αξιόποινες πράξεις εναντίον θυμάτων, το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαιώνουν πως είναι διατεθειμένοι να ακούσουν όσα έχει να πει.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον Μπλανς, επίκειται συνάντηση του ιδίου με τη Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του εκλιπόντος μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ, εντός των επόμενων ημερών. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται με ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, καθώς η υπόθεση Έπστιν παραμένει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, αναδεικνύοντας ζητήματα όπως η διαφάνεια, η δικαιοσύνη και η λογοδοσία των ισχυρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τζέιμς Κόμι για απειλές κατά Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια μετά τη δίωξη για ανάρτηση στο Instagram θεωρούμενη απειλητική για τον Τραμπ. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και η επόμενη ακρόαση θα γίνει στη Βόρεια Καρολίνα.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Κόμι θα παραδοθεί για απειλή κατά του Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμι, θα παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές μετά τη δίωξη για ανάρτηση που κρίθηκε «απειλητική» προς τον Τραμπ. Ο Κόμι αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί την αθωότητά του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ κατά Wall Street Journal για άρθρο για τον Έπστιν

Αμερικανός δικαστής απέρριψε τη μήνυση του Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της Wall Street Journal σχετικά με άρθρο για τον Τζέφρι Έπστιν, κρίνοντας ότι δεν πληρούνταν τα κριτήρια για δημόσια πρόσωπα. Ο Τραμπ μπορεί να κινηθεί ξανά νομικά.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απομακρύνθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι από την κυβέρνηση

Ο Τραμπ απέπεμψε την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι λόγω διαφωνιών για την υπόθεση Έπστιν και την καθυστέρηση διώξεων εναντίον αντιπάλων του. Την επαίνεσε δημόσια και ανέθεσε τα προσωρινά καθήκοντα στον Τοντ Μπλανς.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Αγωγή από απολυμένους πράκτορες του FBI για τις έρευνες γύρω από τον Τραμπ

Δύο πρώην πράκτορες του FBI, που απολύθηκαν λόγω ερευνών κατά του Τραμπ για τις εκλογές του 2020, κατέθεσαν αγωγή κατά του πρώην διευθυντή τους και της υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.