ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Λιβάνου
Η εθνική σημαία του Λιβάνου κυματίζει με φόντο ένα κόκκινο ηλιοβασίλεμα.

Τρεις άνδρες νεκροί σε νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Τρεις νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως μεταξύ των θυμάτων είναι και στέλεχος της Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας. Στα πλήγματα φέρεται πως περιλαμβάνεται και η εξόντωση στελέχους της Χεζμπολάχ, οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν, όπως υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός.

Λιβανικές πηγές ανέφεραν ότι «το πλήγμα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους του ισραηλινού εχθρού στόχευε ένα όχημα» κοντά στην περιοχή της Τύρου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, σύμφωνα με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Βηρυτού.

Εντάσεις στα σύνορα και στοχευμένες επιθέσεις

Η ισραηλινή πλευρά δήλωσε ότι «έπληξε και εξόντωσε» έναν διοικητή της Χεζμπολάχ που, κατά ισχυρισμούς, «εμπλεκόταν στις προσπάθειες επανεγκατάστασης της τρομοκρατικής οργάνωσης στην περιοχή του Μπιντ Τζμπέιλ», κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε η ακριβής τοποθεσία όπου σημειώθηκε το χτύπημα.

Σε δεύτερη αεροπορική επιδρομή στην περιοχή της Τύρου, στην κοινότητα Ντεμπάαλ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι σκοτώθηκαν ακόμη δύο άνθρωποι, ενώ το πρακτορείο Ani μετέδωσε πως «χτυπήθηκε ένα σπίτι» στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Προβληματισμός για την ασφάλεια και τις εξελίξεις

Στο μεταξύ, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ένας ισραηλινός οπλισμένος drone συνετρίβη κοντά στη μεθοριακή πόλη Μαΐς αλ Τζάμπαλ. Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, οι Λιβανέζοι στρατιώτες προχώρησαν στην εξουδετέρωση των εκρηκτικών που έφερε ο drone και μερίμνησαν για την ασφαλή απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που είχε επιτευχθεί το περασμένο φθινόπωρο, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχοποιούν περιοχές στον νότιο Λίβανο. Κατά το Ισραήλ, οι επιθέσεις αυτές στρέφονται κατά της Χεζμπολάχ, ενώ κατηγορεί τη λιβανική κυβέρνηση ότι δεν έχει προβεί σε επαρκή βήματα για τον αφοπλισμό της οργάνωσης.

  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός στον Λίβανο από ισραηλινό πλήγμα, λένε οι αρχές

Ισραηλινή επίθεση σε αυτοκίνητο στη νότια περιοχή της Τύρου, Λιβάνου προκάλεσε έναν νεκρό και έναν τραυματία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ το Ισραήλ απειλεί κλιμάκωση κατά της Χεζμπολάχ παρά την κατάπαυση πυρός.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Αούν διατάζει τον στρατό να αποκρούσει ισραηλινές εισβολές

Ο πρόεδρος του Λιβάνου διέταξε τον στρατό να αντιμετωπίζει κάθε ισραηλινή διείσδυση στον νότο, μετά από εισβολή Ισραηλινών στρατιωτών και τη δολοφονία δημοτικού υπαλλήλου στη Μπλίντα. Καταδίκασε το γεγονός ως παραβίαση της ασφάλειας.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός άνδρας σε ισραηλινή επιδρομή στο νότιο Λίβανο, λένε κρατικά ΜΜΕ

Ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν δημοτικό υπάλληλο σε νυχτερινή επιδρομή στο νότιο Λίβανο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον υποδομών της Χεζμπολάχ. Ο λιβανικός στρατός είναι παρών στην περιοχή, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η ειρηνευτική δύναμη ΟΗΕ κατέρριψε ισραηλινό drone στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο πως κατέρριψε drone του στον νότο. Η Finul επιβλέπει την εκεχειρία μετά τον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, ενώ το Ισραήλ διατηρεί θέσεις και πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινό πλήγμα στο Λίβανο: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλον, παρά την εκεχειρία με τη Χεζμπολά, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι νεκρός είναι διοικητής της Χεζμπολά.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Δύο νεκροί από νέα ισραηλινά πλήγματα

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν στον νότιο Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα, ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξουδετέρωση στελέχους της Χεζμπολά. Ένας εξ αυτών επλήγη από drone ενώ οδηγούσε στο χωριό Τουλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ANI.