ΓΔ: 2090.36 -1.85% Τζίρος: 83.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:53:35
Σημαία Γερμανίας Βουλή
Shutterstock

Κατά της χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας οι Γερμανοί

Την Τετάρτη, η καγκελάριος Μέρκελ θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το τι θα γίνει μετά τις 19 Απριλίου.

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά της χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov, το 44% των ερωτηθέντων υποστήριξαν την παράταση των μέτρων πέραν της 19ης Απριλίου, το 12% μάλιστα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσής τους. Μόνο το 32% τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης και το 8% υπέρ της κατάργησης των περιορισμών που έχουν αποφασιστεί από την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις. Το 5% δεν είχε γνώμη.

Η αποδοχή των περιορισμών εξακολουθεί να είναι μεγάλη: το 78% απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι τους τηρεί πλήρως, το 18% μόνο εν μέρει και 2% καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι η πειθάρχηση στα μέτρα είναι μόνον ελαφρώς μικρότερη από την αρχή της απαγόρευσης των επαφών στα τέλη Μαρτίου. Τότε, το 83% δήλωνε ότι ακολουθούσε πλήρως τους κανόνες, το 12% μερικώς και το 2% τους αγνοούσε. Όσο μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι οι ερωτηθέντες, τόσο μεγαλύτερη είναι η προθυμία τους να τηρούν τα μέτρα.

Την Τετάρτη, η καγκελάριος Μέρκελ θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το τι θα γίνει μετά τις 19 Απριλίου. Στις 22 Μαρτίου είχαν αποφασίσει εκτεταμένους περιορισμούς στην κυκλοφορία, τους οποίους πριν από το Πάσχα παρέτειναν μέχρι τις 19 Απριλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική-αμερικανοϊσραηλινή σύμπραξη για προστασία υποδομών από drones

Γερμανική και αμερικανοϊσραηλινή εταιρία ανέπτυξαν σύστημα προστασίας υποδομών από drones με ανίχνευση και παρεμβολές. Αρχικά για Ουκρανία-Γερμανία, θα επεκταθεί στην Ευρώπη, με στόχο πλήρως ευρωπαϊκά εξαρτήματα.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή.

Ο καγκελάριος Μερτς ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στη Μέση Ανατολή και δεν υπάρχει σχετικό σχέδιο. Τόνισε ότι η χώρα δεν ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ και προειδοποίησε για τους κινδύνους διάλυσης του Ιράν.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ντοκιμαντέρ ARD αποκαλύπτει τις επιχειρήσεις του Ιράν στη Γερμανία

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις, ιρανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Γερμανία, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στην πάταξη μαύρου χρήματος και τρομοκρατίας, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του ARD. Έρευνες και απειλές κατά δημοσιογράφων.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία πτήση λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου

Καμία πτήση δεν πραγματοποιείται σήμερα στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου λόγω απεργίας 2.000 εργαζομένων. Ακυρώθηκαν 445 πτήσεις και επηρεάζονται 57.000 επιβάτες. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Ανησυχία για Λίβανο και Δυτική Όχθη

Από το Βερολίνο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε ανησυχία για Λίβανο και Δυτική Όχθη, στηρίζοντας την κυριαρχία του Λιβάνου και τη λύση δύο κρατών με διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ. Τόνισε ανάγκη μεταρρύθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής.