ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Γερμανικές πόλεις προσφέρουν φιλοξενία παιδιών από Γάζα και Ισραήλ

Το Ανόβερο δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δεχτεί έως και 20 παιδιά, με δυνατότητα επέκτασης της πρωτοβουλίας. Η δήμαρχος Μπελίτ Ονάι δήλωσε ότι και άλλες πόλεις έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε παρόμοιες προσπάθειες.

Η γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ σχεδιάζει να δεχτεί παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα ή έχουν υποστεί ψυχικά τραύματα, μετά από παρόμοια πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η πόλη του Ανόβερου, ανέφερε το DPA.

Ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ, Στέφαν Κέλερ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση του Ανόβερου και δήλωσε ότι η πόλη του σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι όσον αφορά τη συμπόνια και τις αρχές, η πολιτική ηγεσία του Ντίσελντορφ είναι ενωμένη και δεν υπάρχουν διαιρέσεις λόγω κομματικής τοποθέτησης.

Το Ανόβερο δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δεχτεί έως και 20 παιδιά, με δυνατότητα επέκτασης της πρωτοβουλίας. Η δήμαρχος Μπελίτ Ονάι δήλωσε ότι και άλλες πόλεις έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε παρόμοιες προσπάθειες.

Τα σχέδια του Ντίσελντορφ βρίσκονται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Οι τοπικές αρχές θα αρχίσουν να εξετάζουν συγκεκριμένα βήματα την επόμενη εβδομάδα.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παράταση συνοριακών ελέγχων και μετά τον Σεπτέμβριο

Ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Ντόμπριντ ανακοίνωσε διατήρηση των συνοριακών ελέγχων μετά τον Σεπτέμβριο λόγω των γεγονότων στη Θέουτα. Οι αστυνομικοί ζητούν ενίσχυση μέτρων, ενώ η Αριστερά προτείνει υποδοχή μεταναστών από Ισπανία.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια Γαλλίας και Γερμανίας προς Ισπανία για το μεταναστευτικό στη Θέουτα

Η Γαλλία συνεργάζεται με Ισπανία και Μαρόκο για το μεταναστευτικό στη Θέουτα, προσφέροντας βοήθεια μέσω Frontex, ενώ αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα. Ο καγκελάριος Μερτς στηρίζει τη σκληρή στάση της Ισπανίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μόναχο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις ισχυρές ελληνοβαυαρικές σχέσεις και συζητώντας τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας, κυρίως στην τεχνολογία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μικρή αύξηση ΑΕΠ, άνοδος πληθωρισμού μετά το τέλος έκπτωσης φόρου

Η γερμανική οικονομία κατέγραψε οριακή ανάπτυξη 0,2% στο β' τρίμηνο του έτους, παρά τις διεθνείς κρίσεις και τον υψηλότερο πληθωρισμό. Συνολικά, οι προοπτικές παραμένουν δυσμενείς, με ανάπτυξη περίπου 0,5% για το 2026.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες θύματα από τον καύσωνα φέτος σε Αγγλία και Γερμανία

Η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) ανακοίνωσε ότι 2.877 θάνατοι σχετίζονται με τα κύματα καύσωνα Μαΐου-Ιουνίου στην Αγγλία. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί λόγω θερμών περιόδων τον Ιούλιο, πλησιάζοντας το ρεκόρ του 2022.
Κτίριο CDU Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς ζητά συγγνώμη από την ΚΟ CDU/CSU και δεσμεύεται για βελτίωση

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς παραδέχτηκε λάθη στους πρόσφατους χειρισμούς του και υποσχέθηκε αλλαγές, ζητώντας συγγνώμη από τους βουλευτές, με στόχο την ενότητα του κόμματος ενόψει δύσκολης προεκλογικής περιόδου.