ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά σε εξωτερικό χώρο με πράσινο φόντο.

Τραμπ: Άμεση απομάκρυνση αστέγων από τους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση αστέγων από την Ουάσινγκτον, προτείνοντας τη μετεγκατάστασή τους εκτός πρωτεύουσας, προκαλώντας αντιδράσεις και πολιτική ένταση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των ΗΠΑ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις το βράδυ της Κυριακής καλώντας σε άμεση απομάκρυνση των αστέγων από τους δρόμους της Ουάσινγκτον.

 Σε ανάρτηση στο Truth Social, το ιδιόκτητο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ μοιράστηκε φωτογραφίες με σκηνές και συσσωρευμένα απορρίμματα κατά μήκος των οδών της πρωτεύουσας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε εμφατικά: «Οι Άστεγοι πρέπει να απομακρυνθούν, ΑΜΕΣΩΣ», προτείνοντας παράλληλα τη διαμονή τους σε άλλες τοποθεσίες, εκτός πρωτευούσης: «Θα σας δώσουμε μέρη για να μείνετε, αλλά ΜΑΚΡΙΑ από την Πρωτεύουσα»

Μάλιστα, διαφοροποίησε τη στάση του απέναντι στην παραβατικότητα δηλώνοντας: «Οι Εγκληματίες, δεν χρειάζεται να φύγετε. Θα σας βάλουμε στη φυλακή όπου ανήκετε».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το έγκλημα και την καθαριότητα στην Ουάσινγκτον, σημειώνοντας πως στόχος είναι μια πόλη «ασφαλέστερη και πιο ωραία απ' ό,τι ήταν ποτέ στο παρελθόν».

 Η αμερικανική πρωτεύουσα, αν και διοικείται από τη δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, εξακολουθεί να παραμένει υπό σημαντική ομοσπονδιακή εποπτεία.

Στην πολιτική αντιπαράθεση, ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ συνεχίζει να επικρίνει ανοιχτά τη Δημοκρατική δήμαρχο της πόλης, Μιούριελ Μπάουζερ, και, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης εκατοντάδων μελών της Εθνοφρουράς για την υλοποίηση των προτάσεων του Τραμπ, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση.

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές πώς ακριβώς σκοπεύει ο Τραμπ να υλοποιήσει την πρόθεσή του για απομάκρυνση των αστέγων από το κέντρο της Ουάσινγκτον. 

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει σχετικά σχέδια εστιάζοντας στους αστέγους κοντά στον Λευκό Οίκο: «Πιστεύω πως είναι απαίσιο και θα τους απομακρύνουμε αμέσως» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η συζήτηση γύρω από το θέμα παραμένει στο προσκήνιο, προκαλώντας ανησυχίες και αντιπαραθέσεις στον δημόσιο διάλογο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γερμανία, μετά από διαφωνίες με τον Φρίντριχ Μερτς αναφορικά με σχόλια του γερμανού καγκελάριου για τον πόλεμο κατά του Ιράν.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τζέιμς Κόμι για απειλές κατά Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια μετά τη δίωξη για ανάρτηση στο Instagram θεωρούμενη απειλητική για τον Τραμπ. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και η επόμενη ακρόαση θα γίνει στη Βόρεια Καρολίνα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι Αμερικανοί θα επιστρέψουν στη Σελήνη πριν λήξει η θητεία μου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως είναι εφικτό να επιστρέψουν άνθρωποι στη Σελήνη πριν λήξει η θητεία του το 2029, ενώ η NASA σχεδιάζει προσσελήνωση το 2028, αν και υπάρχουν ανησυχίες για καθυστερήσεις στην ανάπτυξη συστημάτων.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς Τραμπ: Προειδοποίηση για «δυσμενείς συνέπειες» αν δράσει κατά Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει πιθανή στρατιωτική ενέργεια ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, επηρεάζοντας όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.