ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία της Συρίας
Η ελεύθερη σημαία της Συρίας κυματίζει δυναμικά μπροστά σε καθαρό γαλάζιο ουρανό.

Nα ενοποιηθεί η Συρία χωρίς στρατιωτική βία, καλεί ο μεταβατικός πρόεδρος

«Ανατρέψαμε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ για να απελευθερώσουμε τη Συρία και μας απομένει άλλη μια μάχη - αυτή της ενοποίησης της Συρίας», δήλωσε ο Άχμεντ αλ-Σάραα.

Ότι η ενοποίηση της Συρίας μετά από χρόνια εμφυλίου πολέμου δεν πρέπει να επιτευχθεί με στρατιωτική βία δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος αλ-Σάραα και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παρεμβαίνει στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω διαμαρτυριών στη νότια επαρχία Σουέιντα, η οποία κατοικείται κυρίως από Δρούζους. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκεί χθες για να καταδικάσουν την εθνοτική βία από τον Ιούλιο και να απαιτήσουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

«Ανατρέψαμε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ για να απελευθερώσουμε τη Συρία και μας απομένει άλλη μια μάχη - αυτή της ενοποίησης της Συρίας», δήλωσε ο Άχμεντ αλ-Σάραα σε ανώτερους αξιωματούχους και εξέχουσες προσωπικότητες από την επαρχία Ιντλίμπ.

«Αυτό δεν πρέπει να γίνει με αίμα ή στρατιωτική βία, αλλά στο πλαίσιο συμφωνίας, επειδή η Συρία έχει κουραστεί από τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος.

Είπε επίσης ότι η Συρία δεν απειλείται από διαίρεση. «Κάποιοι θέλουν να συμβεί αυτό μέσω της δημιουργίας καντονιών, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Ορισμένες χώρες επιδιώκουν την εξουσία μέσω περιφερειακών δυνάμεων, του Ισραήλ ή άλλων», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος.  

Ο Άχμεντ αλ-Σάραα αναγνώρισε ότι η επαρχία Σουέιντα έχει γίνει θέατρο πολυάριθμων παραβιάσεων που διαπράχθηκαν από όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού. «Όσοι είναι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», τόνισε.

Ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «επεμβαίνει άμεσα στη Σουέιντα, εφαρμόζοντας μια πολιτική που στοχεύει στην αποδυνάμωση της Συρίας».

Το Ισραήλ, το οποίο έχει δηλώσει ότι θέλει να προστατεύσει τους Δρούζους και έχει ζητήσει την αποστρατιωτικοποίηση της νότιας Συρίας, βομβάρδισε τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην επαρχία Σουέιντα τον Ιούλιο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν και Τραμπ συζήτησαν διμερή, περιφερειακά και τη σύνοδο ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Ερντογάν και Τραμπ, συζητώντας διμερή και διεθνή ζητήματα, με έμφαση στη Μέση Ανατολή, Συρία, Λίβανο και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της εκεχειρίας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δώρισε αρώματα της σειράς του στον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έστειλε στον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας, Αχμέντ αλ Σάρα, δύο μπουκαλάκια από τη δική του κολώνια «Victory». Ο αλ Σάρα ανάρτησε φωτογραφία ευχαριστώντας τον Τραμπ για το ιδιαίτερο δώρο.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός Σύρος στρατιώτης και τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε κτίριο του Υπ. Άμυνας στη Δαμασκό σκότωσε έναν Σύρο στρατιώτη και τραυμάτισε πολλούς, ενώ εντοπίστηκε και δεύτερη βόμβα. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις έκτακτης ανάγκης.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στη Δαμασκό: Τουλάχιστον ένας νεκρός κοντά σε κέντρο εξοπλισμών

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δαμασκό προκάλεσε τουλάχιστον έναν θάνατο, σύμφωνα με πηγές σε Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Παλιά Πόλη, έξω από κυβερνητικό κτίριο και κέντρο διαχείρισης εξοπλισμών.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Πρόοδος στη δικαιοσύνη στη Συρία και επαίνους από την Ελλάδα

Η Συρία διανύει μια δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα περίοδο, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, επισημαίνοντας πρόοδο στη λογοδοσία, την πολιτική μετάβαση και την ανθρωπιστική βοήθεια, παρά τις προκλήσεις σε οικονομία και ασφάλεια.
Μπασάρ αλ-Άσαντ συνομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη πρώην πτέραρχος του Άσαντ για χημικά και καταστολή πολιτών

Συνελήφθη ο πρώην πτέραρχος της συριακής αεροπορίας Τζάγιεζ Χαμούντ αλ Μούσα, στον οποίο είχαν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ για καταστολή πολιτών και χρήση χημικών. Οι νέες αρχές υπόσχονται δικαιοσύνη για τα εγκλήματα Άσαντ.