ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κιρ Στάρμερ στο δρόμο
Ο Κιρ Στάρμερ σε δημόσια εμφάνιση σε δρόμο της πόλης, κρατώντας χαρτιά.

Ζημιές στο Βρετανικό Συμβούλιο Κιέβου μετά από ρωσική επίθεση με drones

Η ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κίεβο. Στάρμερ και Μακρόν καταδίκασαν τα πλήγματα, ζητώντας τερματισμό της βίας.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου στο Κίεβο, έπειτα από ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης.

Ο Στάρμερ, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X, επεσήμανε: "Οι σκέψεις μου βρίσκονται με όλους αυτούς που επλήγησαν από τα παράλογα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο, τα οποία προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου". Συμπλήρωσε επίσης, τονίζοντας πως "Η αιματοχυσία αυτή πρέπει να σταματήσει".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Βρετανικού Συμβουλίου στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, το γραφείο του στο Κίεβο υπέστη σοβαρές ζημιές από τη ρωσική επίθεση. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του για το κοινό διακόπτεται μέχρι νεωτέρας.

Τα γεγονότα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς την "βαρβαρότητα".

 Σε ανάρτησή του στο X, ο Μακρόν υπογράμμισε: "Εξακόσιοι είκοσι εννέα πύραυλοι και drones σε μια μόνο νύχτα πάνω από την Ουκρανία: αυτή είναι η ιδέα της Ρωσίας για την ειρήνη. Τρόμος και βαρβαρότητα".

Οι εξελίξεις αυτές εντείνουν τις ανησυχίες για τη συνέχιση των εχθροπραξιών και τις επιπτώσεις τους όχι μόνο στην ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά και στη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία εξετάζουν αμυντικά μέτρα κατά του Ιράν

Οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας δηλώνουν έτοιμοι για «απαραίτητες και αναλογικές» άμυνες κατά του Ιράν, προειδοποιώντας για μέτρα αντιμετώπισης επιθέσεων σε Μέση Ανατολή και για την προστασία συμμαχικών συμφερόντων.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δεν ισχύει ο ρωσικός ισχυρισμός για ουκρανικά πυρηνικά όπλα

Η Βρετανία διαψεύδει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η ίδια και η Γαλλία βοηθούν την Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τονίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια του Πούτιν να αποπροσανατολίσει από τις πράξεις του στην Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο χαρακτηρίζει παράλογο τον ρωσικό ισχυρισμό για πυρηνικά

Η Ουκρανία απέρριψε ως «παράλογο» τον ρωσικό ισχυρισμό ότι επιδιώκει πυρηνικά όπλα με τη βοήθεια Βρετανίας και Γαλλίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις ρωσικές «βόμβες παραπληροφόρησης».
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30 ηγέτες επιβεβαίωσαν στήριξη στην Ουκρανία σε τηλεδιάσκεψη

Σε τηλεδιάσκεψη κορυφής για το Ουκρανικό, άνω των 30 ηγετών εξέφρασαν πλήρη στήριξη σε Ζελένσκι και Ουκρανία, ζήτησαν δίκαιη ειρήνη και κάλεσαν τη Ρωσία για ουσιαστική διαπραγμάτευση και κατάπαυση πυρός χωρίς όρους.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε ευρωπαϊκές χώρες ζητούν πιο «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ», λένε οι ΥΠΑΜ

Οι υπουργοί Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Βρετανίας δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια της Ευρώπης, ενισχύοντας το ΝΑΤΟ και αποτρέποντας απειλές, ιδιαίτερα από τη Ρωσία.