ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Διασώστης στη Νορβηγία
Διασώστης δίπλα σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικό όχημα στη Νορβηγία, σε δρόμο πόλης.

Νορβηγία: Κατολίσθηση κατέστρεψε μέρος αυτοκινητόδρομου και γραμμής τρένου

Κατολίσθηση κατέστρεψε χθες τμήμα του αυτοκινητόδρομου E6 και της σιδηροδρομικής γραμμής στο Λεβανγκιέρ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ατόμου.

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει η κατάσταση στη δυτική Νορβηγία, έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα και παρέσυρε σημαντικό τμήμα τόσο του αυτοκινητοδρόμου E6, όσο και της αντίστοιχης σιδηροδρομικής γραμμής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών, η απώλεια ζωής αφορά έναν Δανό εργαζόμενο, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή της καταστροφής και πλέον θεωρείται νεκρός, καθώς οι προσπάθειες εντοπισμού του μέχρι στιγμής απέβησαν άκαρπες.

Οι ζημιές στην περιοχή του Λεβανγιέρ είναι εκτεταμένες, όπως αποδεικνύεται από φωτογραφίες σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, όπου καταγράφεται μια μεγάλη τρύπα που διαπερνά και τις δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου καθώς και το σύνολο της παρακείμενης σιδηροδρομικής γραμμής.

Εκτεταμένες ζημιές σε κρίσιμες υποδομές

Ως αποτέλεσμα του φυσικού φαινομένου, αποφασίστηκε η άμεση εκκένωση δύο κατοικιών που βρίσκονται πλησίον του σημείου. Η κρατική εταιρεία αρμόδια για τη διαχείριση των νορβηγικών σιδηροδρόμων εκτελούσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, «εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους» κατά μήκος της γραμμής. Ωστόσο, όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας στο δίκτυο NRK, προς το παρόν είναι «νωρίς για να καθοριστεί αν οι εν λόγω εργασίες αποτελούν αιτία της κατολίσθησης».

Η καθημερινότητα στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά, καθώς ο αυτοκινητόδρομος E6, ένας από τους πλέον νευραλγικούς οδικούς άξονες της Νορβηγίας, θα παραμείνει «κλειστός για ημέρες» όπως ανακοίνωσε ο νορβηγικός φορέας οδοποιίας. Η διακοπή της κυκλοφορίας τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στη σιδηροδρομική γραμμή αναμένεται να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Συμπληρωματικοί ρόλοι σε ναυτιλία και μεταφορές

Ο Γάλλος υπ. Μεταφορών επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας σε ναυτιλία, μεταφορές κι απανθρακοποίηση κατά την έκθεση «Ποσειδώνια», τονίζοντας τη φιλία των δυο χωρών και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στη ναυτιλία.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Έξυπνες πόλεις απαιτούν σκεπτόμενους πολίτες

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης ως εργαλείου υποστήριξης και όχι υποκατάστατου της ανθρώπινης κρίσης, ειδικά για το μέλλον των πόλεων, σε ημερίδα της Βεργίνα Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανική επίθεση στο Κουβέιτ: 63 τραυματίες, ευθύνη ανέλαβαν οι Φρουροί

Στο Κουβέιτ, 63 τραυματίες νοσηλεύονται μετά από επίθεση με drones στο αεροδρόμιο που κόστισε τη ζωή σε έναν Ινδό επιβάτη. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης ως αντίποινα για αμερικανικές επιθέσεις.
Μέτε-Μάριτ Νορβηγίας κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρά άρρωστη η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ, επιστρέφει η κόρη της στη Νορβηγία

Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα επέστρεψε στο Όσλο διακόπτοντας τις σπουδές της στη Σίδνεϊ για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα της Μέτε-Μάριτ, η οποία πάσχει από σοβαρή πνευμονική νόσο και η υγεία της έχει επιδεινωθεί.
Νησιά Λοφότεν Νορβηγία
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών Άνοιξης από το 1901

Η Νορβηγία κατέγραψε την θερμότερη άνοιξη από το 1901, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν κατά 2,1°C τα φυσιολογικά επίπεδα. Το φαινόμενο αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή και όχι μόνο σε φυσικά αίτια, σύμφωνα με ειδικούς.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 100 ευρώ για μετακίνηση χωρίς εισιτήριο στα λεωφορεία

Στα 100 ευρώ αυξήθηκε το πρόστιμο για τους επιβάτες χωρίς επικυρωμένο εισιτήριο στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στα 50 ευρώ διαμορφώνεται για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου που δεν έχουν προσωποποιημένη κάρτα.