ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία της Νότιας Κορέας
Η σημαία της Νότιας Κορέας κυματίζει σε καθαρό ουρανό, σύμβολο εθνικής ταυτότητας.

Έφοδος σε εργοστάσιο Hyundai–LG στις ΗΠΑ ανησυχεί τη Σεούλ για επενδύσεις

Ο πρόεδρος Λι Τζε-μιουνγκ χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητική» την έφοδο της αμερικανικής αστυνομίας μετανάστευσης σε εργοστάσιο Hyundai–LG, προειδοποιώντας για πλήγμα σε μελλοντικές επενδύσεις.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Τζε-μιουνγκ προειδοποίησε σήμερα ότι η έφοδος της αμερικανικής αστυνομίας μετανάστευσης σε υπό κατασκευή εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών των Hyundai και LG την περασμένη εβδομάδα στον αμερικανικό Νότο ίσως έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στις μελλοντικές επενδύσεις της χώρας του στις ΗΠΑ.

Η έφοδος, με αποτέλεσμα τη σύλληψη εκατοντάδων νοτιοκορεατών εργαζομένων, κάποιων με υψηλή ειδίκευση, που οδηγήθηκαν δεμένοι χειροπόδαρα σε λεωφορεία και κατόπιν σε κρατητήρια, ήταν δυνητικά «αποσταθεροποιητική» εξέλιξη, σημείωσε ο αρχηγός του κράτους, εξηγώντας πως «θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αποφάσεις για μελλοντικές επενδύσεις», ιδιαίτερα στην αποτίμηση της «επιτευξιμότητας άμεσων δραστηριοτήτων» ομίλων της Νότιας Κορέας στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Λι διευκρίνισε εξάλλου πως οι εργαζόμενοι, που συνελήφθησαν την 4η Σεπτεμβρίου, θα αφεθούν ελεύθεροι στις 09:00 (ώρα Ελλάδας) και ότι η Σεούλ θα τους επαναπατρίσει.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εντέλει αποφάσισε να μην απελαθούν 475 εργαζόμενοι που συνελήφθησαν στο εργοστάσιο, στην πολιτεία Τζόρτζια, όμως η Σεούλ θα προχωρήσει στον άμεσο επαναπατρισμό τους διότι «βρίσκονται σε κατάσταση σοκ», ξεκαθάρισε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Άνοδος επενδύσεων πετρελαίου 55% το 2026 στα 1,4 δισ. δολ.

Η Βενεζουέλα προβλέπει αύξηση 55% στις επενδύσεις πετρελαίου το 2026, λόγω ανοίγματος στον ιδιωτικό τομέα και αλλαγής του νόμου για τους υδρογονάνθρακες, όπως ανέφερε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εθνική Τράπεζα εκδίδει πράσινο ομόλογο 600 εκατ. ευρώ με 3,125%

Η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε πράσινο ομόλογο 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,125%, λήξης 2031 και δυνατότητα ανάκλησης το 2030, ενισχύοντας το ποσοστό πράσινων ομολόγων της στο 67%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε πάνω από 5,8 φορές.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υψηλά 16ετίας με στήριξη από τράπεζες και blue chips

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, φτάνοντας υψηλά 16 ετών, με τη Viohalco, την Τιτάν και την Κύπρου να ξεχωρίζουν. Ο Γενικός Δείκτης στις 15:00 στις 2.278,09 μονάδες (+0,57%), ενώ οι συναλλαγές αγγίζουν τα 124,64 εκατ. ευρώ.