ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αεροσκάφος Ryanair απογειώνεται
Φώτο: ΑΠΕ

Η Ryanair απειλεί με οριστική αποχώρηση από Ισραήλ λόγω εμποδίων

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair ίσως δεν επαναφέρει τα δρομολόγιά της προς το Ισραήλ, κατηγορώντας τις αρχές για καθυστερήσεις και υψηλά τέλη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ενδέχεται να μην επαναφέρει τα δρομολόγιά της προς το Ισραήλ ακόμη και μετά την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Μάικλ Ο' Λίρι. 

Ο επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές αρχές καθυστερούν αδικαιολόγητα τις διαδικασίες που αφορούν στη Ryanair, υπονομεύοντας την επανεκκίνηση των πτήσεων.

Σε τοποθέτησή του προς δημοσιογράφους στο Δουβλίνο, ο Ο' Λίρι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μόνιμης απόσυρσης των δρομολογίων της εταιρείας προς τη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να μην μπούμε στον κόπο να επιστρέψουμε στο Ισραήλ... όταν υποχωρήσει η τρέχουσα βία»

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ryanair να αναστείλει όλες τις πτήσεις της προς το Ισραήλ τουλάχιστον μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται η απόφαση του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ να διατηρεί κλειστό τον οικονομικό τερματικό σταθμό για λόγους ασφαλείας, υποχρεώνοντας τις αεροπορικές χαμηλού κόστους να χρησιμοποιούν τον κύριο τερματικό σταθμό με υψηλότερες χρεώσεις. 

Ο Ο' Λίρι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσθετες αυτές επιβαρύνσεις, δηλώνοντας ότι η κατάσταση αυτή πλήττει το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας.

Όπως τόνισε, «Εκτός αν οι Ισραηλινοί συνέλθουν και σταματήσουν να μας χασομεράνε, για να μιλήσω ειλικρινά, υπάρχουν πολλά περισσότερη άλλα μέρη στην Ευρώπη που μπορούμε να αναπτυχθούμε περισσότερο»

Η τοποθέτηση αυτή υποδηλώνει ότι η Ryanair εξετάζει την ανακατεύθυνση του επενδυτικού και πτητικού της ενδιαφέροντος σε αγορές της Ευρώπης, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή στην πολιτική του ισραηλινού αεροδρομίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Χαιρετισμοί ξένων ανταποκριτών για απόφαση πρόσβασης Τύπου στη Γάζα

Η Ένωση Ξένου Τύπου της Ιερουσαλήμ χαιρετίζει την απόφαση του ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 4η Ιανουαρίου για την κυβερνητική απάντηση σχετικά με την πρόσβαση δημοσιογράφων στη Γάζα.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Ελπίδα για τέλος παραβιάσεων μέσω συνομιλιών στη Φλόριντα

Η Χαμάς ελπίζει ότι οι σημερινές συνομιλίες στη Φλόριντα θα οδηγήσουν στον τερματισμό των ισραηλινών παραβιάσεων στη Γάζα, όπου ισχύει εύθραυστη εκεχειρία. Συμμετέχουν ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτος και Τουρκία.
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Ελπίδες για τερματισμό των ισραηλινών παραβιάσεων από τις συνομιλίες

Η Χαμάς δήλωσε ότι ελπίζει οι συνομιλίες που ξεκινούν στη Φλόριντα με τη συμμετοχή ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας να οδηγήσουν σε τερματισμό των ισραηλινών παραβιάσεων και σε σταθεροποίηση της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Κατεστραμμένο κτίριο Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας για το μέλλον της Γάζας

Συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας πραγματοποιείται στη Φλόριντα για τα επόμενα βήματα στη Γάζα, ενώ αναμένεται και επαφή Τραμπ–Νετανιάχου εν μέσω εύθραυστης εκεχειρίας.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κίνδυνος κατάρρευσης αρωγής στους Παλαιστίνιους από εμπόδια Ισραήλ

Ο ΟΗΕ και πάνω από 200 οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες στα παλαιστινιακά εδάφη απειλούνται, καθώς το νέο σύστημα καταχώρησης που απαιτεί το Ισραήλ είναι ασαφές και μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή βοήθειας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΔΠΔ αγνόησε την ένσταση Ισραήλ για έρευνα εγκλημάτων στη Γάζα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Ισραήλ για έρευνα στη Γάζα μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς, επιβεβαιώνοντας τα εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.