ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεισμογράφος γραφήματος
Φωτο: Shutterstock

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη βόρεια Κολομβία

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στη βόρεια Κολομβία, με εστιακό βάθος 10 χλμ., όπως αναφέρει το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Σημαντική σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια περιοχή της Κολομβίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γερμανικό Επιστημονικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Όπως ανακοίνωσε το GFZ, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, καθιστώντας τον ιδιαίτερα επιφανειακό – ένα χαρακτηριστικό που συχνά αυξάνει τη δυνητική ένταση των δονήσεων στην επιφάνεια και ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερες ζημιές.

Επιπτώσεις στην περιοχή και διαχείριση κρίσεων

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για απώλειες ή εκτεταμένες υλικές ζημιές. Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αξιολογούν τις οδούς παρέμβασης για την αποτελεσματική διαχείριση τυχόν συνεπειών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός και ΗΠΑ: Στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα με Κολομβία

Ένοπλες δυνάμεις του Ισημερινού και των ΗΠΑ πραγματοποιούν εδώ και μήνες κοινές επιχειρήσεις κατά διακινητών ναρκωτικών στα βόρεια σύνορα με Κολομβία, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Εσμεράλδας, Χουάν Χαραμίγιο.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Κολομβία: Έκτακτη ανάγκη σε 15 νομούς, 319 νεκροί

Η Κολομβία κήρυξε 30ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 15 νομούς μετά τον φονικό σεισμό της 10ης Αυγούστου. Ο απολογισμός φτάνει τους 319 νεκρούς, 4.500 τραυματίες και 260 αγνοούμενους. Η κυβέρνηση κινητοποιεί άμεση βοήθεια.
Χρυσωρυχείο στοά υπόγεια
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: 13 νεκροί από κατολίσθηση σε παράνομο ορυχείο

Δεκατρείς νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός από κατάρρευση σε παράνομο χρυσωρυχείο στη νοτιοδυτική Κολομβία. Όπως ανέφερε αξιωματούχος, τα ατυχήματα σε τέτοιες παράνομες εξορύξεις είναι συχνά λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σακίρα υπόσχεται βοήθεια για τα σχολεία στο Τσοκό μετά τον σεισμό

Η Σακίρα θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση σχολείων στην Κολομβία, μετά τον φονικό σεισμό της 10ης Αυγούστου. Το ίδρυμά της, Pies Descalzos, στηρίζει εκπαιδευτικά έργα στο Τσοκό για πάνω από 20 χρόνια.
Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στην Κολομβία: Υπουργός χαλαρώνει σε παραλία μετά τον σεισμό

Ο υπ. Στεγαστικής Πολιτικής της Κολομβίας δέχτηκε σκληρή κριτική όταν φωτογραφήθηκε να χαλαρώνει σε παραλία, λίγες μέρες μετά τον φονικό σεισμό που άφησε χιλιάδες άστεγους και σχεδόν 300 νεκρούς στη χώρα.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της στο σεισμό στην Κολομβία

Ο Μίτσαελ Ρουίς εξιστορεί πως η αδελφή του Λένι θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της, Σαλομόν, κατά τον φονικό σεισμό στην Κολομβία. Η συγκινητική ιστορία τους έχει διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα.