ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Αναστέλλει τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ ο Ντ. Τραμπ

Επικαλούμενος την πανδημία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι θα «αναστείλει προσωρινά» τη μετανάστευση προς τη χώρα του, σε μια πρωτοφανή απόφαση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter το βράδυ της Δευτέρας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα «ανασταλεί προσωρινά» τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, για να «προστατευθούν οι θέσεις εργασίας» στη χώρα του, μπροστά στην οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Εξαιτίας «της επίθεσης του αόρατου εχθρού και της ανάγκης να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων Αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πληκτρολογώντας τη λέξη «σπουδαίων» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Ο κορονοϊός, ο «αόρατος εχθρός» όπως τον περιέγραψε ο Τραμπ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 42.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 766.660 κρούσματα μόλυνσης. Περίπου 22 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας στην οικονομία. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το πώς εννοεί να εφαρμόσει το μέτρο, ή για πόσο.

Έχει ήδη από τον Ιανουάριο επιβάλλει περιορισμούς στην είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, προτού απαγορεύσει τα ταξίδια από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Μαρτίου, όταν η Γηραιά Ήπειρος είχε πλέον μετατραπεί στη βασική εστία της πανδημίας.

Ο Τραμπ μοιάζει εξάλλου να ανυπομονεί να τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα που χρησιμοποιούνται για να αποτραπεί η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19. Ενεθάρρυνε τις διαδηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών εναντίον των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στις περισσότερες πολιτείες και κατέστησε σαφές πως θα ενέκρινε την άρση των περιορισμών, τουλάχιστον σε κάποιες πολιτείες.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του φέτος, θέτει στο επίκεντρο της τρέχουσας προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και της προηγούμενης, το ζήτημα του περιορισμού της μετανάστευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.