ΓΔ: 2258.55 1.74% Τζίρος: 215.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:57:37
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
Φώτο: Shutterstock

Η Μόσχα κράτησε εκτός δικτύου τη Ζαπορίζια για 4 ημέρες λέει το Κίεβο

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αποσύνδεσε για τέσσερις μέρες τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια από το εθνικό δίκτυο, επιχειρώντας να τον συνδέσει σε ρωσικό δίκτυο.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έχει αποσυνδέσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια από το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης για τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, η Ρωσία επιδιώκει να συνδέσει τον σταθμό με ένα δίκτυο υπό ρωσικό έλεγχο, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Αντρίι Σιμπίχα, κάλεσε μέσω ανάρτησής του στο Χ όλα τα κράτη που ανησυχούν για την πυρηνική ασφάλεια να παρέμβουν.

Όπως ανέφερε, είναι απαραίτητο να καταστεί σαφές στη Μόσχα ότι ο «πυρηνικός τζόγος» πρέπει να σταματήσει, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η διαχείριση του σταθμού υπό τις παρούσες συνθήκες

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στη Σιζράν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χτύπημα με drones στο ρωσικό διυλιστήριο της Rosneft στη Σιζράν, πάνω από 800 χλμ. από τα σύνορά της. Ο Ζελένσκι τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση «κύρωση» κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις τραυματίες σε νυχτερινές επιθέσεις με drones Ουκρανίας-Ρωσίας

Τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drone στη Σεμπέκινα της Ρωσίας και ένας από ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ανακοινώσεις.
Σμήνος drones σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ολοκληρώνει συμβάσεις εξαγωγής drones αμυντικού τύπου

Η Ουκρανία ολοκληρώνει τις πρώτες εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού, κυρίως drones, βάσει συμφωνιών με συμμάχους, ενώ το Κίεβο θα διευκολύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης, ανέφερε ο επικεφαλής άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.