ΓΔ: 2610.55 0.01% Τζίρος: 96.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:11:39
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός

Κατηγορίες κατά της Daily Mail για κατασκοπεία στον αδελφό του Χάρι

Δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι κατηγόρησε τη Daily Mail ότι προσέλαβε ντεντέκτιβ για να συλλέξει πληροφορίες για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ο Χάρι και άλλες διασημότητες στρέφονται νομικά κατά της εφημερίδας για παραβίαση ιδιωτικότητας.

Σε δικαστική διαμάχη με τον εκδοτικό όμιλο Associated Newspapers Limited (ANL), ιδιοκτήτη της Daily Mail, βρίσκονται ο πρίγκιπας Χάρι και επτά ακόμη διασημότητες, όπως ο Έλτον Τζον και η Λιζ Χάρλεϊ. Οι ενάγοντες κατηγορούν την εφημερίδα για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής μέσω παράνομων μεθόδων συλλογής πληροφοριών.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι κατηγόρησε τη Daily Mail ότι προσέλαβε ιδιωτικούς ντεντέκτιβ για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πάρτι γενεθλίων του διαδόχου Ουίλιαμ το 2003. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν χρήση υποκλοπών και πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία, με τα περιστατικά να αφορούν κυρίως την περίοδο 1993-2011, αλλά και το 2018.

Ο δικηγόρος των εναγόντων, Ντέιβιντ Σέρμποουν, επικαλέστηκε ως αποδεικτικά στοιχεία λογαριασμούς ιδιωτικών ντεντέκτιβ που αναφέρονται σε τηλεφωνικά δεδομένα και το πάρτι του Ουίλιαμ. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι πολλές λεπτομέρειες δημοσιεύματος του 2003 υποδηλώνουν συλλογή πληροφοριών με παράνομες μεθόδους.

Από την πλευρά του, ο ANL αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει πως τα στοιχεία των εναγόντων κατατέθηκαν «με μεγάλη καθυστέρηση». Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές για βόμβα σε εκατοντάδες σχολεία Βρετανίας, Ουγγαρίας, Σερβίας

Εκατοντάδες σχολεία σε Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Ουγγαρία και Σερβία έλαβαν απειλητικά μηνύματα για βόμβες, οδηγώντας σε εκκενώσεις. Οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για φάρσα, ενώ η προέλευση των email ήταν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
Θαλασσινά για Σαρακοστή
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η αύξηση χταποδιών στα ύδατα, ευκαιρία και απειλή για αλιείς

Η αύξηση των χταποδιών λόγω θερμών υδάτων αυξάνει τις εξαγωγές αλλά προκαλεί απώλειες σε ψαράδες, καθώς καταβροχθίζει οστρακοειδή. Σε ορισμένες περιοχές, τα αλιεύματα μειώθηκαν έως και 50%, με ζημιές άνω των 10 εκατ. λιρών.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια φυλάκιση σε έφηβο για σχέδιο δολοφονίας με ιρανικές συνδέσεις

Ένας 19χρονος Νορβηγός καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή σχεδίαζε δολοφονία για λογαριασμό της σουηδικής συμμορίας Foxtrot, που σχετίζεται με το Ιράν. Συνελήφθη με όπλα στο Χάντερσφιλντ το 2025.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Γερμανία σε συμφωνία για ρύπους αυτοκινήτων και «Made in EU»

Γαλλία και Γερμανία σχεδιάζουν μείωση 90% στις εκπομπές CO2 από αυτοκίνητα ως το 2035, αντί για 100%. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο στη Βρετανία για ένταξη στους κανόνες «Made in EU», υπό όρους αμοιβαιότητας και συμφωνίας με όρους της ΕΕ.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Απειλεί διακοπή βίζας σε Ερυθραία λόγω μεταναστευτικού

Η Βρετανία απειλεί να διακόψει τη χορήγηση βίζας σε Ερυθραίους λόγω έλλειψης συνεργασίας για επιστροφές μεταναστών και εγκληματιών, βάζοντας περιορισμούς και στις μετακινήσεις των διπλωματών της Ερυθραίας πέραν των 60 χλμ από το Λονδίνο.