ΓΔ: 2265.59 -0.59% Τζίρος: 122.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:43
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Ρωσικό δικαστήριο κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία του Στενγκέλοφ

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε κατάσχεση του ομίλου KDV, του επιχειρηματία Ντένις Στενγκέλοφ, χαρακτηρίζοντάς τον και τον πατέρα του εξτρεμιστές. Προηγήθηκαν αντίστοιχες εθνικοποιήσεις εταιρειών και αεροδρομίου φέτος.

Ρωσικό δικαστήριο προχώρησε στην κατάσχεση του ομίλου KDV, συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου Ντένις Στενγκέλοφ, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του, Νικολάι Στενγκέλοφ, χαρακτηρίστηκαν ως εξτρεμιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κατασχέσεων εγχώριων περιουσιακών στοιχείων από το ρωσικό κράτος, που πραγματοποιούνται μέσω των δικαστηρίων. Μέσα στο 2024, έχουν ήδη εθνικοποιηθεί μια εταιρεία χρυσού, μια εταιρεία εμπορίας δημητριακών και ένα αεροδρόμιο στη Μόσχα.

Ο όμιλος KDV αποτελεί βασικό παραγωγό σνακ και προϊόντων ζαχαροπλαστικής στη Ρωσία, διαθέτοντας δέκα εργοστάσια και παράγοντας περίπου 700 διαφορετικά προϊόντα.

Επιπλέον, ο Ντένις Στενγκέλοφ είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Yarche!, η οποία αριθμεί πάνω από 1.300 καταστήματα. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Όπως αναφέρει ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Izvestia, ο Στενγκέλοφ διαμένει στην Αυστραλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην Ουκρανία

Τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν ρωσικό drone έπληξε όχημα σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στο Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές, ύστερα από νέα ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 400 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε 396 drones και 29 πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα, με την Ουκρανία να καταρρίπτει τα περισσότερα. Επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με την DTEK.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος σύμμαχος Πούτιν προειδοποιεί για συλλήψειςς ρωσικών πλοίων από Ευρώπη

Η Ρωσία απειλεί με ανάπτυξη ναυτικού και αντίποινα αν συλληφθούν ρωσικά πλοία, δήλωσε ο Πατρούσεφ, τονίζοντας τις πιέσεις των κυρώσεων και τις προσπάθειες αποκλεισμού της Ρωσίας από το παγκόσμιο εμπόριο και τις πετρελαϊκές εξαγωγές.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ διεξάγονται στη Γενεύη

Στη Γενεύη έφθασαν Ρώσοι, Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές για νέο γύρο συνομιλιών, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μετά από δύο αποτυχημένες συναντήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε καταστροφή άνω των 150 ουκρανικών drones τη νύχτα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 151 ουκρανικά drones κυρίως σε Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα, λίγο πριν επαναληφθούν οι συνομιλίες στη Γενεύη. Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Κρασναντάρ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ καλεί το Κίεβο να διαπραγματευτεί άμεσα πριν τις συνομιλίες στη Γενεύη

Ο Τραμπ τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευτεί άμεσα για να λήξει ο πόλεμος, ενώ σήμερα ξεκινούν συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ Ρώσων, Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων.