ΓΔ: 2735.03 0.93% Τζίρος: 295.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:38
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV κατά την πτήση του σε αεροδιάδρομο.

Μόναχο: Και πάλι κλειστό το αεροδρόμιο για δεύτερη φορά σε 24 ώρες

Το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε ξανά λόγω εμφάνισης drone, με αποτέλεσμα το κλείσιμο και των δύο διαδρόμων. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες που λαμβάνονται τέτοια μέτρα ασφαλείας.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης, καθώς εντοπίστηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου Reuters που επικαλείται πιλότο επιβατικού αεροσκάφους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του αεροδρομίου επιβεβαίωσε το κλείσιμο και των δύο διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης. Ωστόσο, όπως ανέφερε, «δεν ήταν ακόμη σαφής» ο συγκεκριμένος λόγος για το μέτρο αυτό.

Πρόκειται για τη δεύτερη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου του Μονάχου μέσα σε διάστημα 24 ωρών, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για τις επιπτώσεις στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πιλότο αεροσκάφους που είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει για το Λονδίνο, αλλά η πτήση ακυρώθηκε, «έχουν σηκωθεί ελικόπτερα της αστυνομίας» για τον εντοπισμό των drone.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιχείρηση κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ολλανδία

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία και Ολλανδία, με έρευνες σε άνω των 100 ιδιοκτησιών και κατασχέσεις ύψους 48,6 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας και τους Hells Angels.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς: Η Ρωσία αδιάφορη για διαπραγματεύσεις παρά τη συνάντηση ΟΗΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γερμανίας-Ρωσίας δείχνει έλλειψη ρωσικού ενδιαφέροντος για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2022.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερωτικές ημερίδες e-ΕΦΚΑ και DRV στην Καστοριά, 20-22 Οκτωβρίου

Ο e-ΕΦΚΑ και ο γερμανικός DRV διοργανώνουν στις 20-22/10/2026 ενημερωτικές ημερίδες στην Καστοριά για συνταξιοδοτικά θέματα ασφαλισμένων που έχουν εργαστεί σε Ελλάδα και Γερμανία, στο Ενυδρείο Καστοριάς, 09:00-16:00.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μόναχο ο Θ. Πλεύρης για υπουργική συνάντηση με θέμα τις επιστροφές

Στο Μόναχο μεταβαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης για συνάντηση εφ’όλης της ύλης για μετανάστευση, με έμφαση στις επιστροφές και τη διαχείριση ροών. Θα συζητηθεί η πρόοδος για τη δημιουργία Return Hubs σε τρίτες χώρες.