ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
Το διάσημο αεροδρόμιο Tegel στο Βερολίνο με εντυπωσιακή μπρουταλιστική αρχιτεκτονική.

Κλειστό ξανά το αεροδρόμιο Μονάχου λόγω ύποπτου drone

Όλες οι πτήσεις από και προς το Μόναχο ανεστάλησαν λόγω ύποπτου drone πάνω από το αεροδρόμιο. Η αστυνομία διερευνά το συμβάν, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει. Πολλοί ταξιδιώτες επηρεάστηκαν.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου, καθώς όλες οι πτήσεις από και προς την πόλη ανεστάλησαν από τις 21:28 (τοπική ώρα), λόγω ανεπιβεβαίωτου εντοπισμού drone στον εναέριο χώρο της περιοχής.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των πτήσεων. Το αεροδρόμιο, ούτως ή άλλως, παραμένει κλειστό από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 για λόγους προστασίας από τον θόρυβο. Την έρευνα έχει αναλάβει η ομοσπονδιακή αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται πράγματι για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου αναφέρεται πως ο εντοπισμός drone δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο ο Γερμανικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας (DFS) αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου ως προληπτικό μέτρο. Ο αριθμός των επηρεαζόμενων ταξιδιωτών παραμένει ασαφής. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μονάχου δήλωσε ότι η αστυνομία έχει αναπτυχθεί πλήρως στην περιοχή και η έρευνα συνεχίζεται.

Το ίδιο φαινόμενο είχε προκαλέσει αναστάτωση και το βράδυ της Πέμπτης, με πάνω από 17 απογειώσεις να ακυρώνονται και εκατοντάδες επιβάτες να διανυκτερεύουν στο αεροδρόμιο. Το πρόγραμμα πτήσεων είχε ομαλοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής, μέχρι τη νέα αναστολή. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24, τουλάχιστον 17 πτήσεις εξετράπησαν προς τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης και της Νυρεμβέργης.

Τα περιστατικά αυτά έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την καλύτερη προστασία των αεροδρομίων. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάντερ Νόμπριντ, ζήτησε τη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων για την αντιμετώπιση των drones, τα οποία σήμερα αποτελούν ευθύνη της αστυνομίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, τάχθηκε υπέρ της άμεσης εξουσιοδότησης της αστυνομίας για κατάρριψη drones και προανήγγειλε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσωτερικό αεροδρομίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόναχο: Πάνω από 6.500 επιβάτες επηρεάστηκαν από νέα διακοπή στο αεροδρόμιο

Περίπου 6.500 ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από το κλείσιμο του αεροδρομίου Μονάχου λόγω ύποπτων drones. Ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν δεκάδες πτήσεις, ενώ επιβάτες έλαβαν βοήθεια στους σταθμούς. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα ενότητας για τη γερμανική επανένωση και την προστασία της δημοκρατίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε τους Γερμανούς να ξεπεράσουν τους διχασμούς και να αγκαλιάσουν ένα νέο ξεκίνημα, τονίζοντας τη σημασία της δημοκρατίας και ισχυρής οικονομίας. Ο Μακρόν ζήτησε προστασία της δημοκρατίας.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός Βαυαρίας ζητά άμεση κατάρριψη drones στο Μόναχο

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, ζήτησε άμεση κατάρριψη drones που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο, μετά το χθεσινό συμβάν στο Μόναχο που προκάλεσε διακοπή πτήσεων. Εξετάζεται νόμος ταχείας δράσης και ενίσχυση μέτρων ασφαλείας.