ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
UAV Bayraktar TB2
Φώτο: Shutterstock

Τουλάχιστον 30 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα σε τρένο στην Ουκρανία

Ρωσικά drones χτύπησαν επιβατικό τρένο και σταθμό στο Σούμι της Ουκρανίας, τραυματίζοντας τουλάχιστον 30 άτομα. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε βάρβαρη την ενέργεια και τόνισε ότι πρόκειται για τρομοκρατία κατά αμάχων.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση σε επιβατικό τρένο και σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφέρεια του Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, προκαλώντας τουλάχιστον 30 τραυματισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι, με ανάρτησή του στο X, σημείωσε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται επιβάτες και εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Στο ίδιο μήνυμα δημοσιεύτηκε βίντεο που απεικονίζει ένα κατεστραμμένο και καμένο βαγόνι, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση ως «βάρβαρη» και τόνισε ότι «οι Ρώσοι δεν μπορεί να μην ήξεραν ότι στοχοθετούσαν αμάχους», επισημαίνοντας πως «αυτό είναι τρομοκρατία που ο κόσμος δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει».

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεχ Χριχόροφ, ο στόχος της επίθεσης ήταν αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Σόστκα προς το Κίεβο. Το σημείο της επίθεσης απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Παράλληλα, νέο κύμα νυχτερινών πληγμάτων από τις ρωσικές δυνάμεις προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε περίπου 50.000 νοικοκυριά στην περιφέρεια του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε σημαντικό διυλιστήριο πετρελαίου στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, στη βορειοδυτική Ρωσία

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτυπούν λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε

Ουκρανικά drones προκάλεσαν ζημιές σε λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε, χωρίς αναφορές για τραυματίες. Συνεργεία αποκαθιστούν τις υποδομές. Πάνω από 100.000 κάτοικοι κοντά στη Μόσχα έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω πυρκαγιάς σε υποσταθμό.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος για συνάντηση με Πούτιν, συζητήσεις με Τραμπ για στρατεύματα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συζητήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ η πιθανή ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως εγγύηση ασφαλείας και εξέφρασε ετοιμότητα να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για λήξη του πολέμου.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καμία ένδειξη για ουκρανική επίθεση κατά της οικίας Πούτιν

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία στοχοποίησε την κατοικία του Πούτιν, αναφέρει πηγή κοντά στον Μακρόν, τονίζοντας τη δέσμευση Ουκρανίας και συμμάχων στην ειρήνη, ενώ η Ρωσία κλιμακώνει τον πόλεμο.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Κιέβου και «Συμμαχίας των Προθύμων» στις αρχές Ιανουαρίου

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι οι συναντήσεις της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία θα γίνουν στις 3 Ιανουαρίου στο Κίεβο και στις 6 Ιανουαρίου στη Γαλλία, με συμμετοχή άνω των 30 χωρών και πιθανή εμπλοκή της ομάδας Τραμπ.