ΓΔ: 2485.75 -0.89% Τζίρος: 606.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρόμπι Γουίλιαμς στη σκηνή
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς χαιρετά το κοινό σε ζωντανή εμφάνιση.

Η συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε

Η συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Οκτωβρίου, ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών για τη δημόσια ασφάλεια, μετά από έντονες διαδικτυακές αντιδράσεις και εκστρατείες ΜΚΟ.

Η προγραμματισμένη συναυλία του Βρετανού τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του καλλιτέχνη, λόγω ανησυχιών για τη δημόσια ασφάλεια.

Η ακύρωση ακολούθησε έντονες διαμαρτυρίες τουρκικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και χρηστών κοινωνικών δικτύων, που αντιτάχθηκαν στην εμφάνισή του.

Η συναυλία είχε οριστεί για τις 7 Οκτωβρίου, ημέρα που συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ, γεγονός που είχε οδηγήσει στη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα.

Φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις και διαδικτυακοί λογαριασμοί στην Τουρκία είχαν ζητήσει τη ματαίωση της συναυλίας, κατηγορώντας τον Γουίλιαμς ως «σιωνιστή». Οι αντιδράσεις επικεντρώθηκαν τόσο στην εβραϊκή καταγωγή της οικογένειάς του όσο και στην προηγούμενη συναυλία του στο Ισραήλ το 2015, που είχε προκαλέσει τότε επικρίσεις.

Η εταιρεία εισιτηρίων Bubilet ανακοίνωσε ότι η ακύρωση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του Γραφείου του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Δεν υπήρξε άμεση επίσημη τοποθέτηση από τις τουρκικές αρχές.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Ρόμπι Γουίλιαμς τόνισε ότι η ασφάλεια των θαυμαστών του "έρχεται πρώτη" και εξέφρασε τη λύπη του για την ακύρωση, χαρακτηρίζοντάς την ως «πέρα από τον έλεγχό μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία Άγκυρα και Κάιρο

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν δύο επιστολές προθέσεων για ενίσχυση της στρατιωτικής και αμυντικής τους συνεργασίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχέσεών τους, μετά την επίσκεψη του Αιγύπτιου ΥΠΑΜ στην Άγκυρα.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Καμία επίσημη δέσμευση ΗΠΑ προς Τουρκία για F-35

Η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη αμερικανική δέσμευση προς την Τουρκία για εξοπλιστικά, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ και τη συμμετοχή μας σε βασικά αμυντικά προγράμματα.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Έκκληση προς Τουρκία για σεβασμό κυριαρχίας των κρατών-μελών

Η Κάγια Κάλας ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επιθεωρήσει την επιχείρηση Aspides, τονίζοντας τη σημασία της για τη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στην περιοχή.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα ανέδειξε τον ρόλο της Τουρκίας

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία φιλοξένησε επιτυχημένα τη 36η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τονίζοντας τα υψηλά μέτρα ασφαλείας και ευχαριστώντας τους κατοίκους της Άγκυρας για την κατανόηση και τη συνεργασία τους.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 1.000 εντάλματα σύλληψης λίγο πριν την επέτειο του πραξικοπήματος

Οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη σχεδόν 1.000 ατόμων με φερόμενες σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Από εξωτερική πολιτική Τσίπρα, μόνο η γραβάτα έμεινε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τα F-35, υπενθυμίζοντας τις εξοπλιστικές επιτυχίες της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια και επισημαίνοντας τη διαφορά από την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.