ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ινδίας
Αστυνομικό αυτοκίνητο περιπολεί σε δημόσιο δρόμο στην Ινδία με φόντο πλήθος πολιτών.

Ινδία: Έρευνα κατά εταιρείας σιροπιού μετά από θανάτους 10 παιδιών

Η ινδική αστυνομία ερευνά κατασκευαστή σιροπιού βήχα μετά τον θάνατο 10 παιδιών λόγω τοξικής ουσίας σε σιρόπι. Η Ινδία υπό αυστηρούς ελέγχους μετά από παρόμοιες περιπτώσεις σε Ουζμπεκιστάν, Γκάμπια και Καμερούν.

Ποινική έρευνα κατά του ινδικού παρασκευαστή σιροπιού για τον βήχα Sresan Pharma ξεκίνησαν οι αρχές της Ινδίας, μετά τον εντοπισμό επικίνδυνα υψηλών επιπέδων τοξικής ουσίας σε προϊόν της εταιρείας. Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από τους θανάτους δέκα παιδιών που φέρεται να κατανάλωσαν το συγκεκριμένο σιρόπι.

Η Ινδία, η οποία χαρακτηρίζεται ως "παγκόσμιο φαρμακείο", βρίσκεται υπό αυξημένο διεθνή έλεγχο για την ποιότητα των φαρμάκων που εξάγει. Τα τελευταία χρόνια, σιρόπια ινδικής προέλευσης έχουν συνδεθεί με θανάτους σε χώρες όπως το Καμερούν, η Γκάμπια και το Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Ινδίας, ένα δείγμα του σιροπιού 'Coldrif', μεταξύ 19 φαρμάκων που εξετάστηκαν μετά τους θανάτους στην περιοχή Μάντια Πραντές, περιείχε διαιθυλενογλυκόλη σε επίπεδα που υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια. Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται ως διαλύτης, αντιψυκτικό και σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί τόσο κατά της Sresan Pharma όσο και κατά γιατρού που συνταγογράφησε το σιρόπι σε ορισμένα από τα παιδιά. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάντια Πραντές, Ρατζέντρα Σούκλα, ο γιατρός συνελήφθη και κινήθηκε διαδικασία εναντίον του εργοστασίου.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, νόθευση φαρμάκων και παραβίαση του Νόμου περί Φαρμάκων και Καλλυντικών. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη λήψη ρυθμιστικών μέτρων κατά μονάδας της εταιρείας, ενώ ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου Προδιαγραφών των Φαρμάκων έχει εισηγηθεί την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου.

Η Sresan Pharma δεν έχει απαντήσει έως τώρα σε σχετικό αίτημα σχολιασμού. Η Ινδία καλύπτει το 40% των γενόσημων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, το 25% στη Βρετανία και πάνω από το 90% σε πολλές αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με την εθνική ρυθμιστική αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπομπή διοξειδίου καμινάδας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ζητά δίκες online λόγω κακού αέρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας κάλεσε τους δικηγόρους να διεξάγουν τις υποθέσεις τους εξ αποστάσεως λόγω της πολύ κακής ποιότητας αέρα στο Νέο Δελχί, όπου ο δείκτης ρυπανσης ξεπερνά τα όρια επικινδυνότητας.
Γιατρός με tablet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά αποζημίωση για κατ’ οίκον επισκέψεις ιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι οι προσωπικοί ιατροί που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας πρέπει να αποζημιώνονται για κατ’ οίκον επισκέψεις.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι σε μεταμόσχευση ήπατος λόγω δηλητηριωδών μανιταριών

Ζευγάρι νοσηλεύεται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια στο ΑΧΕΠΑ μετά από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών. Χρειάζονται μεταμόσχευση. Η γυναίκα θα διακομιστεί σε κέντρο στην Ιταλία, ενώ για τον άνδρα συνεχίζονται οι επαφές.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ διαδίδει ψευδείς θεωρίες για εμβόλια

Τα CDC άλλαξαν τη θέση τους για τη σχέση εμβολίων και αυτισμού, δημιουργώντας ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, παρ’ ότι η σύνδεση αυτή έχει επανειλημμένα διαψευστεί από τον ΠΟΥ και άλλους φορείς υγείας.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα: Ο Τζόνσον επέβλεψε «χαοτική» διαχείριση της Covid στη Βρετανία

Έρευνα καταλογίζει στον Μπόρις Τζόνσον χαοτική διαχείριση της πανδημίας COVID, με καθυστερημένη καραντίνα που οδήγησε σε 23.000 περισσότερους θανάτους. Η ηγεσία του επικρίνεται έντονα για παραβάσεις και αναποφασιστικότητα.