ΓΔ: 2589.43 1.18% Τζίρος: 173.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:48
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη με φόντο τη σημαία του ΟΗΕ.

Υεμένη: Ο ΟΗΕ καταδικάζει νέες συλλήψεις εργαζομένων από τους Χούθι

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδικάζει τις συνεχιζόμενες αυθαίρετες συλλήψεις προσωπικού του ΟΗΕ και συνεργατών του από τους Χούθι στην Υεμένη, που πλέον ανέρχονται σε 53 από το 2021, σύμφωνα με τον Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδικάζει έντονα τις «συνεχιζόμενες αυθαίρετες συλλήψεις» μελών του προσωπικού του ΟΗΕ και συνεργαζόμενων φορέων από τις δυνάμεις του κινήματος ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, Στεφάν Ντουζαρίκ, στη Νέα Υόρκη, σημειώθηκε η σύλληψη ακόμη εννέα υπαλλήλων υπηρεσιών του ΟΗΕ.

Όπως επισημαίνεται, οι πρόσφατες ενέργειες ανεβάζουν στους 53 τον συνολικό αριθμό των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που έχουν τεθεί υπό αυθαίρετη κράτηση από το 2021 στην Υεμένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, που αποκάλεσε «επικίνδυνη κλιμάκωση» ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Χανς Γκρούντμπεργκ. Την ευθύνη φέρει η Ansarallah (Χούθι), υποστηριζόμενη από το Ιράν.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ-Ελλάδα: Καταδίκη Χούθι και έκκληση για λύση στην Υεμένη και ασφάλεια Ερυθράς Θάλασσας

Η Ελλάδα εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση συγκρούσεων στην Υεμένη και την Ερυθρά Θάλασσα, καταδικάζοντας τις επιθέσεις των Χούθι. Πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία ΓΓ για την κλιμάκωση των μαχών στην Υεμένη

Ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Υεμένη, καταδίκασε τις επιθέσεις των Χούθι κατά της Σαουδικής Αραβίας και κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: 80 χώρες ζητούν αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο

Συνασπισμός 80 χωρών ζήτησε αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο, καταδικάζοντας τις επιθέσεις Ιράν και Χούθι που πλήττουν τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, σε κοινή δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ανθρωπιστική βοήθεια Ράφα
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Πάνω από 230.000 εκτοπισμένοι και 10.000 πρόσφυγες ως το Τζιμπουτί

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι έως 230.000 εκτοπισμένοι στην Υεμένη και 10.000 στο Τζιμπουτί θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων ανάμεσα σε Χούθι και κυβερνητικές δυνάμεις.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ επανέλαβε τη στήριξη του Γενικού Γραμματέα στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, εκφράζοντας ανησυχία για τις συλλήψεις και κρατήσεις ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Τουρκία.