ΓΔ: 2250.25 -1.27% Τζίρος: 193.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:43
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
Drone περιπλανώμενου πυρομαχικού σε λειτουργία με φόντο πυκνό μαύρο καπνό.

Ρωσία: Πρώτη αναφορά επίθεσης drone σε πόλη της Σιβηρίας

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βιομηχανική εγκατάσταση στο Τιούμεν της Σιβηρίας, με τις αρχές να ανακοινώνουν τον εντοπισμό και εξουδετέρωση τριών drones. Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει ευθύνη για το περιστατικό.

Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε βιομηχανική εγκατάσταση στο Τιούμεν της Σιβηρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στην πόλη, η οποία απέχει πάνω από 1.800 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Οι ρωσικές περιφερειακές αρχές ανέφεραν μέσω Telegram ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη "εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν" εντός του χώρου εταιρείας στη συνοικία Αντιπίνο, στην ανατολική πλευρά του Τιούμεν.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί η προέλευση των drones, ενώ η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος αποτέλεσε μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, οι υπηρεσίες διάσωσης απέτρεψαν την "έκρηξη" των drones. Ωστόσο, το MegaTioumen, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, μετέδωσε ότι μια δομή ψύξης του διυλιστηρίου υπέστη ζημιές.

Η περιοχή του Τιούμεν, γνωστή για τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δεν είχε δεχθεί μέχρι σήμερα επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει πολλαπλά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου, ως απάντηση στους μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των τιμών της βενζίνης.

Τον Ιούνιο, ο ουκρανικός στρατός είχε επίσης στοχεύσει ρωσικές αεροπορικές βάσεις στη Σιβηρία και την Αρκτική, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη που διείσδυσαν σε μεγάλο βάθος εντός της Ρωσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ στη Γενεύη

Ξεκίνησαν σήμερα στη Γενεύη οι τριμερείς συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων, με στόχο τον τερματισμό του τετραετούς πολέμου στην Ουκρανία.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ελεύθερο το τάνκερ «Grinch» μετά από πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ

Το γαλλικό ναυτικό σταμάτησε το πετρελαιοφόρο «Grinch», που συνδέεται με τον ρωσικό «σκιώδη στόλο», καταλογίζοντάς του πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων ευρώ για παράβαση κυρώσεων. Το πλοίο αφέθηκε ελεύθερο μετά την πληρωμή.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην Ουκρανία

Τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν ρωσικό drone έπληξε όχημα σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στο Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές, ύστερα από νέα ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 400 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε 396 drones και 29 πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα, με την Ουκρανία να καταρρίπτει τα περισσότερα. Επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με την DTEK.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος σύμμαχος Πούτιν προειδοποιεί για συλλήψειςς ρωσικών πλοίων από Ευρώπη

Η Ρωσία απειλεί με ανάπτυξη ναυτικού και αντίποινα αν συλληφθούν ρωσικά πλοία, δήλωσε ο Πατρούσεφ, τονίζοντας τις πιέσεις των κυρώσεων και τις προσπάθειες αποκλεισμού της Ρωσίας από το παγκόσμιο εμπόριο και τις πετρελαϊκές εξαγωγές.