Φώτο: Shutterstock

Ανασκευάζει ο Τραμπ για τις ενέσεις με απολυμαντικό: Ήμουν σαρκαστικός

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως χρησιμοποίησαν αποσπασματικά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου που είχε προτείνει να εξεταστεί η πιθανότητα να χορηγείται το απολυμαντικό μέσω ενέσεων στους πολίτες.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν στην επιστημονική κοινότητα οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για την Covid-19, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η πρόταση αυτή ήταν «σαρκαστική».

«Έθεσα μια ερώτηση με σαρκαστικό τρόπο προς τους δημοσιογράφους», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε ότι δεν ενθαρρύνει τον κόσμο να καταναλώσει απολυμαντικά. Αναφερόμενος δε στην αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει ως πανάκεια, είπε ότι θα πρέπει να γίνει μια μελέτη και, εφοσόν αποδειχθεί ότι λειτουργεί, τότε όλοι θα ταχθούν υπέρ της.

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε στο Οβάλ Γραφείο το νέο νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες το Κογκρέσο για την παροχή βοήθειας ύψους σχεδόν 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. «Είναι μια καλή είδηση για τις μικρές εταιρείες, μια καλή είδηση για τους εργαζομένους», είπε κατά την τελετή της υπογραφής.

Λευκός Οίκος εναντίον των ΜΜΕ

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης ότι απέσπασαν από το εννοιολογικό τους πλαίσιο τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δυνατότητα να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός μόνον με τη χρήση απολυμαντικού κι οι οποίες προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι Αμερικανοί οφείλουν να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους σχετικά με τις όποιες θεραπείες για τον κορονοϊό, κάτι που τόνισε ξανά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι.

«Μπορείτε να βασισθείτε στα μέσα ενημέρωσης όταν θέλετε με ανευθυνότητα να αποσπάσετε λόγια του προέδρου Τραμπ από το εννοιολογικό τους πλαίσιο και να δημοσιεύσετε αρνητικά πρωτοσέλιδα», πρόσθεσε η ίδια υπαινικτικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έθιξε χθες το απόγευμα την πιθανότητα μίας ένεσης με απολυμαντικό για να καταπολεμηθεί η Covid-19, κατά τη διάρκεια της καθημερινής του συνέντευξης Τύπου για την υγειονομική κρίση, που έχει κοστίσει έως σήμερα τη ζωή σε πάνω από 50.000 ανθρώπους, ενώ στη χώρα καταγράφονται περί τα 870.000 κρούσματα.

«Βλέπω ότι το απολυμαντικό χτυπάει (τον κορονοϊό) σε ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Μήπως υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό (του οργανισμού), ή κάτι σχεδόν σαν έναν καθαρισμό, αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην συνέντευξη αυτή. «Θα πρέπει να προσφύγουμε στους γιατρούς για αυτό, αλλά εμένα πάντως μου φαίνεται ενδιαφέρον», συνέχισε ο Τραμπ.

Εκτός από τις ενέσεις με απολυμαντικό, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε κατά τη συνέντευξή του στο τραπέζι κι άλλες πρωτότυπες προτάσεις, όπως ένα «υπεριώδες», ή «ένα πολύ δυνατό φως», το οποίο θα μπορούσαμε να προβάλλουμε «μέσα στο σώμα» για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό, προκαλώντας μία εμφανή δυσφορία στη Δρα Ντέμπορα Μπλιξ, συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης, που έχει συσταθεί από τον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η υποψηφιότητα για το Ανώτατο Δικαστήριο

«Θα έχουμε μια υποψηφιότητα πολύ γρήγορα», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για να πάει να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

TikTok: Στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της

Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τα σεμινάρια κατά του ρατσισμού

Ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να ανασταλούν τα σεμινάρια για θέματα ρατσισμού τα οποία παρακολουθούν εργαζόμενοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.