ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού κινούνται σε δρόμο με ερείπια στη Γάζα κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής.

Γάζα: Πάνω από 500.000 επέστρεψαν στα βόρεια μετά την εκεχειρία

Πάνω από 500.000 άνθρωποι επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Γάζας μετά την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας του παλαιστινιακού θύλακα.

Η μαζική αυτή επιστροφή σημειώθηκε μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, η οποία τέθηκε σε ισχύ μία ημέρα νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, Μαχμούντ Μπασάλ, ανέφερε ότι «περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι (…) έφθασαν στη Γάζα από χθες έως τώρα», αναδεικνύοντας το μέγεθος της μετακίνησης του πληθυσμού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε πως, παρά την κατάπαυση του πυρός, περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας παραμένουν επικίνδυνες λόγω των συνεπειών δύο ετών πολέμου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση σε στρατιωτικές μονάδες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα πάρει το μάθημα που του αξίζει

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στη Γιορτή των Θυσιών ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα «πάρει το μάθημα που του αξίζει», καλώντας σε ενότητα το μουσουλμανικό κόσμο και ευχόμενος υγεία και ομόνοια έξω από το Τζαμί Τσάμλιτζα.
Αγορά στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 428 ακτιβιστές του «Παγκόσμιου Στόλου Sumud» επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη

Οι ακτιβιστές του «Global Sumud», που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα, επέστρεψαν με ειδικές πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, τους υποδέχθηκαν συγγενείς και αξιωματούχοι, ενώ υπήρξε φροντίδα για τους τραυματίες.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός Υπ. Άμυνας: «Έγκλημα και λάθος των Ισραηλινών»

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Κροζέτο χαρακτήρισε έγκλημα και σοβαρό λάθος την ενέργεια των Ισραηλινών με το βίντεο του Μπεν Γκβιρ, τονίζοντας πως η πράξη αυτή βλάπτει το Ισραήλ και συμφωνώντας με δηλώσεις Μελόνι και Ματαρέλα.
Σημαία Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία εξετάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ, λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του σε βάρος ακτιβιστών του «στολίσκου για τη Γάζα», όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος: Επικρίνει την αντίδραση του ΥΠΕΞ στη στάση Ισραηλινού αξιωματούχου

Ο Δ. Μάντζος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει την αντίδραση της κυβέρνησης στην επίθεση του Ισραηλινού Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας σε Έλληνες συλληφθέντες στη Γάζα, ζητώντας ενέργειες για τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision: Τι δείχνουν τα κανάλια στις χώρες που μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό

Δίκτυα σε Ιρλανδία, Ισπανία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ισλανδία μποϊκοτάρουν τον τελικό της Eurovision λόγω της παρουσίας του Ισραήλ, προσφέροντας αντ’ αυτού εναλλακτικές εκπομπές, ενώ ο διαγωνιζόμενος του Ισραήλ αποδοκιμάστηκε στη Βιένη.