ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία

Ο Πέδρο κατηγορεί τις ΗΠΑ για θάνατο Κολομβιανού ψαρά στην Καραϊβική

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέδρο, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της χώρας και ευθύνονται για τον θάνατο ψαρά σε επιχείρηση κατά ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέδρο, κατήγγειλε περιστατικό παραβίασης των χωρικών υδάτων της χώρας από αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ψαρά κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση των καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Κολομβιανός πρόεδρος επισήμανε πως «αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης διέπραξαν δολοφονία και παραβίασαν την κυριαρχία στα χωρικά μας ύδατα».

Ο Γουστάβο Πέδρο πρόσθεσε ότι ο ψαράς Αλεχάντρο Καράντσα, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο από αμερικανικό πλήγμα στο σκάφος του, «δεν είχε καμία σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών, η καθημερινή του δραστηριότητα ήταν η αλιεία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Αγώνας για τη διάσωση εγκλωβισμένου σε ξενοδοχείο στην Περέιρα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού ενός άνδρα που βρέθηκε ζωντανός στα ερείπια ξενοδοχείου στην Περέιρα της Κολομβίας, τέσσερις μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό, με τους διασώστες να εκφράζουν ελπίδες για άλλους επιζώντες.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Παγκόσμια Τράπεζα στέλνει 200 εκατ. δολάρια βοήθεια στην Κολομβία

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε έκτακτη βοήθεια 200 εκατ. δολαρίων προς την Κολομβία, μετά από σεισμό που προκάλεσε τουλάχιστον 265 θύματα. Παράλληλα, ξεκινά μελέτη για να εκτιμήσει τον οικονομικό αντίκτυπο της καταστροφής.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων μετά τον σεισμό

Στην Κολομβία οι ελπίδες για επιζώντες μειώνονται, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 ρίχτερ. Τουλάχιστον 273 νεκροί, 3.800 τραυματίες και 377 αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: 265 νεκροί από τον σεισμό, κρίσιμη η αναζήτηση επιζώντων

Στην πιο κρίσιμη φάση μπήκαν οι έρευνες στην Κολομβία μετά τον φονικό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ, με 265 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους. Διασώστες ψάχνουν επιζώντες σε κατεστραμμένα κτίρια σε πληγείσες πόλεις όπως η Κάλι και η Περέιρα.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Έγκριση από κοινού στρατιωτικών επιχειρήσεων με ΗΠΑ κατά καρτέλ

Η Κολομβία ενέκρινε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ κατά των καρτέλ ναρκωτικών, επιτρέποντας στην Ουάσινγκτον να εντείνει τη δράση της στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.