ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφής.

Κρεμλίνο: Δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία συνάντησης Πούτιν-Τραμπ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως δεν έχουν καθοριστεί ακόμα ημερομηνίες για συνάντηση των Πούτιν και Τραμπ, τονίζοντας ότι απαιτείται προσεκτική προετοιμασία και πως ούτε ο Πούτιν ούτε ο Τραμπ θέλουν να χάσουν χρόνο.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν έχουν οριστεί ακόμη οι ημερομηνίες για ενδεχόμενη συνάντηση κορυφής μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, «οι ημερομηνίες, στην πραγματικότητα, δεν έχουν καθοριστεί, μένει να καθοριστούν, αλλά πριν από αυτό χρειάζεται προσεκτική προετοιμασία –αυτό παίρνει χρόνο».

Σε ερώτηση σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ περί απροθυμίας να χάσει χρόνο, ο Πεσκόφ σημείωσε πως «κανένας δεν θέλει να χάσει χρόνο, ούτε ο πρόεδρος Τραμπ ούτε ο πρόεδρος Πούτιν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε επίσης ότι γύρω από τη συνάντηση κυκλοφορούν πολλές παραπληροφορήσεις, εικασίες και φήμες, οι οποίες είναι κατά βάση ψευδείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Mediazona χαρακτηρίστηκε «ξένος πράκτορας» από το Υπ. Δικαιοσύνης

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το ανεξάρτητο Mediazona «ξένο πράκτορα», επικαλούμενο διάδοση ψευδών πληροφοριών. Ο χαρακτηρισμός επιφέρει αυξημένο κρατικό έλεγχο λόγω αρνητικών συνειρμών από τη σοβιετική εποχή.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Υπό κράτηση στην Κροατία ο ύποπτος για την έκρηξη στο Nord Stream

Στην Κροατία συνελήφθη Ουκρανός, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream το 2022. Βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση έως την απόφαση έκδοσής του στη Γερμανία, ενώ Γερμανοί εισαγγελείς τον αναφέρουν ως δύτη.
Σημαία Φινλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Φινλανδία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για ρωσική παραβίαση εναέριου χώρου

Το φινλανδικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις σχετικά με πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος Il-20, που φέρεται να μπήκε 4,7 ναυτικά μίλια εντός Φινλανδίας για τρία λεπτά. Δεν υπήρξε ρωσικό σχόλιο.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.