ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:43:10
Φώτο: Shutterstock

Η American Airlines θα επαναλάβει τις πτήσεις προς Ισραήλ τον Μάρτιο

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι πτήσεις από τη Νέα Υόρκη θα ξαναρχίσουν στις 28 Μαρτίου 2026. Οι Αμερικανοί ανταγωνιστές, Delta Air Lines και United Airlines, έχουν ήδη επαναλάβει τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ.

Η American Airlines θα επαναλάβει τις πτήσεις προς το Ισραήλ τον Μάρτιο, μετά την αναστολή των πτήσεων στη διαδρομή μεταξύ του αεροδρομίου John F. Kennedy (JFK) και του Τελ Αβίβ μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον διετή πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το Reuters.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι πτήσεις από τη Νέα Υόρκη θα ξαναρχίσουν στις 28 Μαρτίου 2026.

Οι Αμερικανοί ανταγωνιστές, Delta Air Lines και United Airlines, έχουν ήδη επαναλάβει τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ.

Μετά τις επιθέσεις του 2023, πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ και έμειναν εκτός αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω περιοδικών πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν και την Υεμένη. Αυτό άφησε κυρίως τον εθνικό αερομεταφορέα El Al Israel Airlines και τις μικρότερες ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες Arkia και Israir να εκτελούν διεθνή δρομολόγια. Λόγω της αυξημένης ζήτησης και της περιορισμένης προσφοράς, τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Μετά από συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες επανέλαβαν τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ. Οι British Airways, SAS, Iberia και Swiss είναι μεταξύ εκείνων που θα επαναλάβουν τις πτήσεις στο δρομολόγιο αυτή την εβδομάδα.

Με την επανέναρξη της διαδρομής, η American Airlines θα γίνει ο πέμπτος αερομεταφορέας που θα εκτελεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ, μετά τις El Al, Arkia, Delta και United.

Εκτός από τις καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, η United Airlines σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα δρομολόγια προς το Τελ Αβίβ – από την Ουάσινγκτον στις 2 Νοεμβρίου και από το Σικάγο την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ισραηλινή Αρχή Αεροδρομίων, η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε κατά 25% τους πρώτους εννέα μήνες του 2025, φτάνοντας τα 13,6 εκατομμύρια επιβάτες. Το μερίδιο αγοράς της El Al μειώθηκε στο 32,5% από 44% ένα χρόνο νωρίτερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, ενώ αστειεύτηκε αποκαλώντας κατά λάθος τον γερουσιαστή Τσακ Σούμερ Παλαιστίνιο.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Φόβοι για εξοπλιστική κούρσα λόγω πυρηνικής συμφωνίας Σ. Αραβίας

Η συμφωνία ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας για πυρηνικούς αντιδραστήρες με αμερικανική τεχνολογία και εμπλουτισμό ουρανίου προκαλεί ανησυχίες για κούρσα εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή, ενώ το Ισραήλ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ακόμα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν παρουσιάζει στις ΗΠΑ σχέδιο αφοπλισμού Χεζμπολάχ και ζητά στήριξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν θα παρουσιάσει στον Ντόναλντ Τραμπ σχέδιο αφοπλισμού της Χεζμπολάχ και αποχώρησης ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί ποτέ στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί στις ΗΠΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του δημάρχου Νέας Υόρκης που άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο λόγω νομικών διαδικασιών.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο συγχαίρει τον Λίβανο για το βήμα προς ειρήνη

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο συνεχάρη τον Λίβανο για τα βήματα προς την ειρήνη, συζητώντας με τον πρόεδρο Αούν στην Ουάσιγκτον. Τόνισε τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.