ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ

Ο Πιτ Χέγκσεθ θα επισκεφθεί χώρες του Ινδο-Ειρηνικού ως Υπ. Άμυνας ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα επισκεφθεί χώρες του Ινδο-Ειρηνικού, όπως η Χαβάη, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, με στόχο την αύξηση των αμυντικών δαπανών απέναντι σε περιφερειακές απειλές, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρες του Ινδο-Ειρηνικού την επόμενη εβδομάδα, δίνοντας έμφαση στη σημασία της περιοχής ως πρώτης προτεραιότητας για την αμερικανική στρατηγική.

Στο πλαίσιο της περιοδείας αυτής, ο Πιτ Χέγκσεθ θα επισκεφθεί τη Χαβάη, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τη Νότια Κορέα. Κύριος στόχος είναι να ενθαρρύνει τους συμμάχους των ΗΠΑ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους, λόγω των εντεινόμενων περιφερειακών απειλών.

Πρόκειται για τη δεύτερη περιοδεία του Χέγκσεθ στην περιοχή, καθώς τον Μάρτιο είχε επισκεφθεί το Γκουάμ, τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία. Αυτή η επίσκεψη συμπίπτει με το ταξίδι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία, όπου πρόκειται να συναντηθεί στη Νότια Κορέα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Κατά τη συμμετοχή του στον Διάλογο Σάνγκρι-Λα στη Σιγκαπούρη τον Μάιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο φόρουμ για την ασφάλεια και άμυνα στην Ασία, ο Χέγκσεθ είχε τονίσει ότι οι ΗΠΑ αναπροσαρμόζουν (τη στρατηγική τους) με στόχο να αποτρέψουν κάθε επίθεση από την κομμουνιστική Κίνα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είχε επισημάνει πως η απειλή που αποτελεί η Κίνα είναι πραγματική και μπορεί να επίκειται, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το Πεκίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει αποστολή αεροπλανοφόρου λόγω Ιράν

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει απεριόριστα τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, εναλλάσσοντας πλοία. Το USS George Washington θα αντικαταστήσει το Abraham Lincoln.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ελέγχουν πλήρως τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν απόλυτο έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ και ότι ο αμερικανικός ναυτικός αποκλεισμός είναι «ένα τείχος από ατσάλι», τονίζοντας πως το Ιράν δεν μπορεί να αντιδράσει σε αυτό.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Όροι της Τεχεράνης για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά για τις ΗΠΑ αν δεν αλλάξουν στάση, θέτοντας αυστηρούς όρους και διαψεύδοντας τις ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες για το στρατηγικό αυτό πέρασμα.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση πάνω από 4,5% στις τιμές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για συμφωνία

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, καθώς ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ μέχρι αύριο. Η τιμή του Brent έπεσε στα 81,85 δολάρια.