ΓΔ: 2200.83 -0.15% Τζίρος: 359.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:56:41
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
Ο Γκουστάβο Πέτρο, πρόεδρος της Κολομβίας, μιλάει σε διεθνή σύνοδο.

Ο Ιβάν Σεπέδα υποψήφιος της αριστεράς στις εκλογές Κολομβίας 2026

Ο Ιβάν Σεπέδα αναδείχθηκε υποψήφιος του αριστερού συνασπισμού PHxC για τις προεδρικές εκλογές 2025 της Κολομβίας, συγκεντρώνοντας το 64,4% στις προκριματικές, επικρατώντας της Καρολίνα Κόρτσο.

Ο κολομβιανός γερουσιαστής Ιβάν Σεπέδα αναδείχθηκε ως υποψήφιος του συνασπισμού της αριστεράς, Pacto Histórico por Colombia (PHxC), για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2025, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στις εσωκομματικές εκλογές του PHxC, ο 63χρονος Σεπέδα συγκέντρωσε 1,02 εκατομμύρια ψήφους, ποσοστό 64,4%, επικρατώντας της πρώην υπουργού Υγείας Καρολίνα Κόρτσο, η οποία έλαβε 472.062 ψήφους (29,5%), με το 88% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Οι περισσότερες πολιτικές παρατάξεις της Κολομβίας θα καθορίσουν τους υποψηφίους τους μέσω προκριματικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο, ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο, οπότε και οι πολίτες θα επιλέξουν τον διάδοχο του προέδρου Γουστάβο Πέτρο. Σε περίπτωση που απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία για Βενεζουέλα: Κίνδυνος άνευ προηγουμένου καταστροφής

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαουρίσιο Χαραμίγιο, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στη Βενεζουέλα και αιχμαλώτιση του Μαδούρο μπορεί να οδηγήσουν σε μείζονα ανθρωπιστική κρίση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα φιλοξενήσει τον Κολομβιανό πρόεδρο Πέτρο στον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον κολομβιανό πρόεδρο Γουστάβο Πέτρο στον Λευκό Οίκο, μετά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία, όπου συζήτησαν για τα ναρκωτικά και άλλες διαφωνίες.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πέτρο μετά τις αμερικανικές απειλές

Οι πρόεδροι Πέτρο και Τραμπ είχαν την πρώτη τηλεφωνική τους επαφή μετά από απειλές στρατιωτικής δράσης από τον Τραμπ. Η συνομιλία, που διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, ήταν ήρεμη, χωρίς να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Φόβοι για «καταστροφή» στη Λατινική Αμερική μετά επίθεση ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας προειδοποίησε ότι τυχόν επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και σύλληψη του Μαδούρο θα προκαλούσε πρωτοφανή καταστροφή στη Λατινική Αμερική, τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας κρίσης.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Κίνδυνος «καταστροφής» στη Λ. Αμερική μετά την επίθεση ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαουρίσιο Χαραμίγιο, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί και σύλληψη του Μαδούρο θα προκαλούσαν πρωτοφανή καταστροφή στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.