ΓΔ: 2612.45 -0.03% Τζίρος: 80.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:55:00
Πλημμυρισμένο ποτάμι

Κυκλώνας Μελίσα: Πάνω από 30 νεκροί και καταστροφές στην Καραϊβική

Τουλάχιστον 20 νεκροί, ανάμεσά τους 10 παιδιά, και 10 αγνοούμενοι μετά από υπερχείλιση ποταμού στη νότια Αϊτή, που έπληξε σοβαρά την περιοχή λόγω του κυκλώνα Μελίσα. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 10 παραμένουν αγνοούμενοι μετά από υπερχείλιση ποταμού στη νότια Αϊτή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών. Η χώρα της Καραϊβικής καταγράφει τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων από τον κυκλώνα Μελίσα.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αϊτής, Εμανουέλ Πιερ, οι επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων συνεχίζονται στην παράκτια κοινότητα Πτι Γκοάβ. Ο ποταμός Λα Ντιγκ υπερχείλισε, παρασύροντας κατοικίες και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή.

Ο κυκλώνας Μελίσα χαρακτηρίζεται ως ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την ξηρά τα τελευταία 90 χρόνια, σύμφωνα με ανάλυση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε δεδομένα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Το φαινόμενο έπληξε πρώτα την Τζαμάικα και στη συνέχεια την Κούβα, όπου, σύμφωνα με τον Κουβανό πρόεδρο, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές. Αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Τζαμάικα ανέφερε πως οι καταστροφές έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, έχουν καταστραφεί υποδομές, περιουσίες, οδικοί άξονες, καθώς και δίκτυα επικοινωνιών και ηλεκτροδότησης. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο πληγέντες στην Τζαμάικα.

Συνολικά, ο κυκλώνας Μελίσα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων σε Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Παναμά και Αϊτή.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις κυβερνήσεις των πληγεισών χωρών. Όπως ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, έχουν ήδη κινητοποιηθεί ομάδες διάσωσης και αποστολές με κρίσιμες προμήθειες για την ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης της καταστροφής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Μαίνεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φωτιές στα Βαλκάνια

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές στα Βαλκάνια, καθώς το θερμό κύμα φτάνει στο αποκορύφωμά του, ενώ ένας άνδρας στη Σερβία έχασε τη ζωή του ανάβοντας φωτιά κοντά στο σπίτι του.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 64.000 εγκαταλείπουν σπίτια λόγω πυρκαγιών στο Σποκάν

Σφοδρές πυρκαγιές μαίνονται για τρίτη μέρα στα προάστια του Σποκάν στην Ουάσινγκτον, έχουν καταστρέψει 700 κτίρια και εκκενώθηκαν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι, ενώ οι φλόγες έχουν κάψει πάνω από 32.000 στρέμματα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης έκαψε 260.000 στρέμματα

Η μεγάλη πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης έχει καταστρέψει 260.000 στρέμματα και ανάγκσε 1.200 ανθρώπους να φύγουν. Ξεκίνησε από το Μιέρλα στη Γουαδαλαχάρα και απειλεί εθνικό πάρκο, εν μέσω ανησυχίας για νέο ισχυρό καύσωνα.
Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πλημμύρες στην Άκρα: Τουλάχιστον 3 νεκροί

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν φονικές πλημμύρες στην Άκρα της Γκάνας, με τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Συνεργεία διάσωσης κινούνται με βάρκες, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για επιδείνωση του φαινομένου λόγω έλλειψης υποδομών.
Ισχυρή καταιγίδα βροχής
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία σε ετοιμότητα για δύο καταιγίδες, δύο νεκροί στην Ταϊβάν

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ιάπωνες κλήθηκαν να εκκενώσουν λόγω δύο τροπικών καταιγίδων, ενώ ισχυρές βροχές και ο τυφώνας Mekkhala έπληξαν την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, με πλημμύρες και δύο νεκρούς.