ΓΔ: 2128.97 0.26% Τζίρος: 43.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:21:39
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
Αεροφωτογραφία του βομβαρδισμένου Πόκροβσκ στην Ουκρανία, εν μέσω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Κίεβο: Η Πακρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ανεφοδιαζόμενη

Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαιώνει ότι το Πακρόφσκ δεν έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ οι γραμμές ανεφοδιασμού παραμένουν ανοιχτές. Η κατάσταση κρίνεται «δυναμική» με βαρύτατες απώλειες για τους Ρώσους εισβολείς.

Ο ουκρανικός στρατός διευκρίνισε σήμερα πως η πόλη Πακρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, παραμένει προσβάσιμη παρά την πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με στρατιωτική ανακοίνωση, οι γραμμές ανεφοδιασμού γύρω από τον σημαντικό αυτό κόμβο επιμελητειακής υποστήριξης δεν έχουν διακοπεί.

Η Επιχειρησιακή Ομάδα «Ανατολή» τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει «δυναμική». Όπως επισημαίνεται, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εισέλθουν με πεζικό στην πόλη, ωστόσο τα ουκρανικά στρατεύματα αντιστέκονται προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον αντίπαλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία σκληραίνει στάση για Ουκρανία μετά την επίθεση με drone

Το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι η επίθεση ουκρανικού drone σε προεδρική κατοικία στη Νοβγκορόντ θα σκληρύνει τη στάση της Ρωσίας σε ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο Ζελένσκι διέψευσε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ρωσικά ψέματα.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία απόδειξη από Μόσχα για ουκρανικές επιθέσεις σε σπίτια Πούτιν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντριι Σιμπίχα, υποστηρίζει ότι η Μόσχα δεν προσκόμισε αποδείξεις για επίθεση ουκρανικών drone κατά της κατοικίας του Πούτιν στη Ρωσία, τονίζοντας πως τέτοια επίθεση δεν έχει συμβεί.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Επίθεση με drone σε προεδρική κατοικία οδηγεί σε σκλήρυνση στάσης

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η επίθεση ουκρανικού drone σε προεδρική κατοικία στη Νόβγκοροντ θα οδηγήσει τη Ρωσία σε σκληρότερη στάση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι δεν θα αποκαλύψει το που βρισκόταν ο Πούτιν τη στιγμή της επίθεσης.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Συζητά σήμερα με Ευρωπαίους ηγέτες την κατάσταση στην Ουκρανία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ αναμένεται να έχει σήμερα επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες για την κατάσταση στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της πολωνικής κυβέρνησης.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ρωσία διατηρεί το στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να αποδεχθεί την «πραγματικότητα στο πεδίο» στην Ουκρανία και ότι για λύση απαιτείται ουδετερότητα της χώρας και μη ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είπε επίσης πως οι ΗΠΑ εμφανίζονται υπέρ εκλογών μετά τη θητεία Ζελένσκι.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ναι στη στρατιωτική στήριξη Ουκρανίας και ψήφο εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε την παράταση της στρατιωτικής βοήθειας και ανθρωπιστικής αρωγής προς Ουκρανία για το 2026, παρά τις εσωτερικές εντάσεις στη συμμαχία. Η βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού.