ΓΔ: 2574.71 -1.80% Τζίρος: 138.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:01:37
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Τραμπ: Η υπηρεσία μετανάστευσης δεν έκανε «αρκετά» για το θέμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης δεν είναι αρκετά αυστηρές, κατηγορώντας δικαστές, διορισμένους από Μπάιντεν και Ομπάμα, ότι τις καθυστερούν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CBS ότι οι έφοδοι της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης δεν πηγαίνουν «αρκετά μακριά», παρά τις έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση.

Όταν ρωτήθηκε αν οι επιχειρήσεις αυτές ξεπερνούν τα όρια, με αφορμή περιστατικά βίας από αστυνομικούς, ο Τραμπ απάντησε αρνητικά. Υποστήριξε ότι οι ενέργειες της αστυνομίας περιορίζονται από «δικαστές που διορίστηκαν από τους Μπάιντεν και Ομπάμα».

Σε ερώτηση για τις σκληρές τακτικές που εφαρμόζονται, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως είναι απαραίτητες, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να διώξουμε αυτούς τους ανθρώπους». Υποστήριξε ότι πολλοί από τους μετανάστες έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα ή έχουν απελαθεί από άλλες χώρες ως εγκληματίες.

Αναφερόμενος στις συλλήψεις μεταναστών χωρίς ποινικό μητρώο, ο Τραμπ επανέλαβε την ανάγκη για αυστηρή πολιτική: «αν μπήκες στη χώρα παράνομα, θα φύγεις». Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νόμιμης επιστροφής όσων απελαύνονται.

Η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης αποτελεί κεντρικό άξονα της πολιτικής του Τραμπ. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει το φαινόμενο «εισβολή», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των απελάσεων από φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης.

Τους τελευταίους μήνες, οι επιχειρήσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) έχουν ενταθεί, ειδικά σε μεγαλουπόλεις με δημοκρατική διοίκηση, όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο, η Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη.

Οι έφοδοι έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με διαδηλώσεις και επεισόδια, ιδιαίτερα στο Λος Άντζελες, όπου ο Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς. Αντίστοιχα μέτρα εξετάζονται και για άλλες πόλεις, όπως το Σικάγο και το Πόρτλαντ.

Στη Νέα Υόρκη, μετά από επιχείρηση κατά παράνομων λιανοπωλητών, εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά των πρακτικών της αστυνομίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θέλει το θέρετρό του με γήπεδα γκολφ για προεδρική κατοικία

Ο Τραμπ επιθυμεί να μετατρέψει το πολυτελές συγκρότημά του στη Φλόριντα σε ασφαλή προεδρική κατοικία, στα πρότυπα του Καμπ Ντέιβιντ. Το σχέδιο παραμένει ασαφές, ειδικά ως προς το οικονομικό όφελος για την οικογένειά του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν βλέπω σύνδεση ρωσικού εργαστηρίου με βιολογικό όπλο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο θάνατος υπαλλήλου εργαστηρίου στη Σιβηρία σχετίζεται με βιολογικό όπλο, ενώ επεσήμανε ότι οι ρωσικές αρχές διαβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφορνέζοι αξιωματούχοι καταδικάζουν δήλωση Τραμπ για Ιράν και πόλεις

Ο Τραμπ, σε ομιλία στη Νεμπράσκα, δήλωσε πως το Ιράν μπορεί να «καταστρέψει» μια μεγάλη αμερικανική πόλη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Μίλησε για τις οικονομικές θυσίες του πολέμου και χαρακτήρισε τις αυξήσεις τιμών «μικρό τίμημα».
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά έφυγαν από το Φέρφορντ λόγω απειλής

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση βομβαρδιστικών Β-1 από την στρατιωτική βάση Φέρφορντ στη Βρετανία, λόγω σχετικής απειλής με το Ιράν, ενώ πρόσφατα συνελήφθησαν πέντε Βρετανοί κοντά στη βάση για ύποπτες ενέργειες.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδοκιμάζει την αποχώρηση στρατευμάτων από το Ιράκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, κάνοντας λόγο για νίκη των ΗΠΑ και εκφράζοντας αισιοδοξία για τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αλί αλ Ζαΐντι.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επικρίνει την αποφυλάκιση υπόπτων για σχέδιο επίθεσης σε βάση ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα άφηνε ελεύθερους τους πέντε Βρετανούς που συνελήφθησαν κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία, εκφράζοντας έκπληξη για την αποφυλάκισή τους. Για εμπλοκή του Ιράν, απάντησε πως είναι πιθανή.