ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αεροσκάφος Wizz Air
Φωτο: Shutterstock

Η Wizz Air αναβάλλει την παραγγελία 88 αεροσκαφών Airbus κατά τρία χρόνια

«Ενώ το υπόλοιπο βιβλίο παραγγελιών της Wizz Air, που ανέρχεται σε 273 αεροσκάφη, παραμένει αμετάβλητο, αυτή η αναθεωρημένη συμφωνία προσαρμόζει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

H ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air ανακοίνωσε ότι ανέβαλε έως το 2033 την παράδοση 88 αεροσκαφών που είχε παραγγείλει η Airbus, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2030.

«Ενώ το υπόλοιπο βιβλίο παραγγελιών της Wizz Air, που ανέρχεται σε 273 αεροσκάφη, παραμένει αμετάβλητο, αυτή η αναθεωρημένη συμφωνία προσαρμόζει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης ώστε να ευθυγραμμίζεται με μια πιο βιώσιμη και κερδοφόρα τροχιά αύξησης της χωρητικότητας», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Τους τελευταίους μήνες, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους έχει ανακοινώσει αποσύρσεις από ορισμένες αγορές.

Τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε μια πλήρη, σταδιακή αποχώρηση από την Αυστρία.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο, η Wizz Air ανακοίνωσε την αποχώρηση από τη βάση της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικαλούμενη έλλειψη κερδοφορίας και αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Η Wizz Air διαθέτει σήμερα έναν στόλο 249 αεροσκαφών Airbus, A320 και A321.

Η Wizz Air, η οποία ιδρύθηκε το 2003, είναι η έβδομη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία σε αριθμό καθημερινών πτήσεων, πίσω από την Air France αλλά μπροστά από την British Airways, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol στις αρχές Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβάτες σε αεροπλάνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξανανοίγουν τα αεροδρόμια Βουδαπέστης, Πράγας και Μπρατισλάβας

Ξεκίνησε ξανά η λειτουργία σε διεθνή αεροδρόμια Κεντρικής Ευρώπης που έκλεισαν λόγω καιρού, όπως σε Βουδαπέστη και Πράγα. Παραμένουν ωστόσο καθυστερήσεις στις πτήσεις, σύμφωνα με τις διοικήσεις των αεροδρομίων.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη πρώην υπουργού Πολιτισμού στην Ουγγαρία για υπεξαίρεση

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Όρμπαν, Μπάλας Χάνκο, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση πόρων του Εθνικού Ταμείου Πολιτισμού. Η σύλληψη έγινε μετά την άρση της ασυλίας του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Fortigo, Truck
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταφορές: Χιλιάδες «κενές» θέσεις οδηγών φορτηγών, λεωφορείων και πιλότων

Τεράστιες οι ελλείψεις οδηγών σε μεταφορές και αστικές συγκοινωνίες, ενώ στη 10ετία θα λείπουν 1.500 πιλότοι. Κίνητρα εισόδου νέων οδηγών στις μεταφορές και στα λεωφορεία της Αθήνας ζητούν οι φορείς του κλάδου.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Άρση ασυλίας για τον πρωθυπουργό Μάγιαρ και δύο πρώην υπουργούς

Η ουγγρική Βουλή ήρε την ασυλία του πρωθυπουργού Πίτερ Μάγιαρ και δύο πρώην υπουργών του Ορμπάν, ώστε να προχωρήσουν έρευνες για διαφορετικές ποινικές υποθέσεις. Ο Μάγιαρ ελέγχεται για επεισόδιο με κινητό που πέταξε στον Δούναβη.