ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μαχητές της Χαμάς Γάζα
Φωτο: Ένοπλοι άνδρες της Χαμάς. Credit: Shutterstock

Χαμάς: Οι μαχητές μας στη Ράφα δεν θα παραδοθούν

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της Χαμάς διαμηνύουν πως δεν θα παραδοθούν στη Ράφα. Απορρίπτουν πρόταση για παράδοση όπλων και ασφαλές πέρασμα.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της που βρίσκονται στη Ράφα, περιοχή της Λωρίδας της Γάζας υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, δεν σκοπεύουν να παραδοθούν στις ισραηλινές δυνάμεις.

Παράλληλα, κάλεσαν τους διαμεσολαβητές των διαπραγματεύσεων να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για εξεύρεση λύσης, καθώς η συνεχιζόμενη κρίση απειλεί την εκεχειρία που διαρκεί ήδη έναν μήνα.

Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων αναφέρουν ότι προτάθηκε στους μαχητές να παραδώσουν τα όπλα τους, με αντάλλαγμα το ασφαλές πέρασμα σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Η πρόταση, που μεταφέρθηκε από Αιγύπτιους διαμεσολαβητές, στόχευε στην άρση του αδιεξόδου και περιλάμβανε την παράδοση των όπλων στην Αίγυπτο, καθώς και την παροχή πληροφοριών για τη θέση των τούνελ, ώστε να καταστραφούν.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, η ευθύνη για την εμπλοκή αποδίδεται στο Ισραήλ, ενώ τονίζεται ότι οι μαχητές τους αμύνονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απέρριψε αμερικανική πρόταση για 48ωρη εκεχειρία

Ανώνυμη πηγή δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο Fars ότι η Τεχεράνη απέρριψε αμερικανική πρόταση για 48ωρη κατάπαυση πυρός, που διατυπώθηκε μέσω τρίτης χώρας. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχολιασμός ή επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν παρά τη μεσολάβηση Πακιστάν

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες χωρών της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, για κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν απέτυχαν, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Το Ιράν απέρριψε συνάντηση με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μαζικές επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο ανακοίνωσε ο στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μαζικές επιθέσεις στην Τεχεράνη και βομβαρδισμούς σε νότια προάστια της Βηρυτού, στοχεύοντας ιρανικές υποδομές. Ισχυρή έκρηξη αναφέρθηκε νωρίτερα στη βόρεια Τεχεράνη.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ κατέστρεψε το 70% της χαλυβουργικής ισχύος του Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ κατέστρεψε το 70% της ικανότητας παραγωγής χάλυβα του Ιράν, μετά τα πλήγματα που οδήγησαν δύο μεγάλες ιρανικές χαλυβουργίες σε αναστολή λειτουργίας.