ΓΔ: 2274.98 -0.63% Τζίρος: 330.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
Δορυφορική άποψη ισχυρού τυφώνα στη νοτιοανατολική Ασία, με κέντρο κοντά στην Ταϊβάν.

Συναγερμός στην Ταϊβάν: Εκκένωση 3.000 κατοίκων λόγω τυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ

Πάνω από 3.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν στην Ταϊβάν λόγω του τυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ, που φέρνει ισχυρές βροχές. Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει αύριο τη νοτιοδυτική ακτή, έχοντας ήδη προκαλέσει 6 θανάτους στις Φιλιππίνες.

Έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο εξέδωσαν οι αρχές της Ταϊβάν, καθώς ο τυφώνας Φουνγκ-γουόνγκ πλησιάζει τη χώρα. Περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις εστίες τους, με τις αρχές να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας ενόψει των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται στη ανατολική ορεινή ακτή της νήσου.

Ο τυφώνας προβλέπεται να πλήξει τη νοτιοδυτική ακτή της Ταϊβάν, κοντά στην πόλη Καοσιούνγκ, αύριο Τετάρτη. Το φαινόμενο, που κατά το πέρασμά του από τις Φιλιππίνες είχε μεγαλύτερη ένταση, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο τυφώνας θα διασχίσει το νότιο τμήμα της Ταϊβάν και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τον Ειρηνικό ωκεανό, περνώντας από τις αραιοκατοικημένες κομητείες Ταϊτσούνγκ και Χουάλιεν.

Ο πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε κάλεσε μέσω Facebook τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η περιοχή της Χουάλιεν είχε πληγεί σοβαρά από πλημμύρες που προκάλεσε προηγούμενος τυφώνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Η κυβέρνηση διέταξε την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων της Γκουανγκφού, περιοχής που είχε επηρεαστεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, ενώ συνολικά 3.337 κάτοικοι από τέσσερις κομητείες και πόλεις μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές.

Στη Χουάλιεν, όπως και στη γειτονική κομητεία Γιλάν, ανακοινώθηκε ότι σήμερα σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ προσκαλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν στην Κίνα

Ο πρόεδρος της Κίνας κάλεσε την επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν να επισκεφθεί το Πεκίνο τον Απρίλιο. Η Τσενγκ Λι-γουν αποδέχθηκε την πρόσκληση, στοχεύοντας στη βελτίωση σχέσεων και ειρήνης μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Σι καλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης Ταϊβάν στην Κίνα

Η αρχηγός του Κουομιντάνγκ της Ταϊβάν, Τσενγκ Λι-γουν, αποδέχθηκε πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί την Κίνα τον Απρίλιο, με στόχο την ενίσχυση ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το στενό Ταϊβάν πριν την επίσκεψη Τραμπ

Αμερικανικό αεροσκάφος P-8A Poseidon πέταξε πάνω από το Στενό της Ταϊβάν, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ σε έναν ελεύθερο Ινδο-Ειρηνικό. Η πτήση έγινε πριν από την επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα, εν μέσω τεταμένων σχέσεων.
Σημαία Ιράν διαδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊβάν: Ελπίζουμε σύντομα ο ιρανικός λαός να ζήσει ελευθερία και δημοκρατία

Η Ταϊβάν στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για ελευθερία στο Ιράν και εκφράζει ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα, ενώ προσφέρει στήριξη σε ΗΠΑ και Ισραήλ, τα οποία θεωρεί σημαντικούς εταίρους, λόγω και της αντίστοιχης πίεσης που δέχεται από την Κίνα.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν χωρίς αναφορές για θύματα ή ζημιές

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Γιλάν της Ταϊβάν, με εστιακό βάθος 66,8 χλμ., προκαλώντας δονήσεις και στην Ταϊπέι. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σύντομα αποφασίζει για νέες αποστολές όπλων στην Ταϊβάν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αποφασίσει σύντομα για νέες παραδόσεις όπλων στην Ταϊβάν, προκαλώντας την οργή της Κίνας. Παρά τη μη επίσημη αναγνώριση, η Ουάσιγκτον παραμένει ο βασικός σύμμαχος και προμηθευτής όπλων της Ταϊβάν.