ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
Φώτο: Shutterstock

Ο Λευκός Οίκος: Οι Δημοκρατικοί έστησαν ψεύτικη υπόθεση για Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για "πλαστή αφήγηση" μετά τη δημοσίευση email του 2019, όπου ο Έπστιν ισχυρίζεται πως ο Τραμπ γνώριζε για τα κορίτσια. Οι Δημοκρατικοί διέρρευσαν επιλεκτικά το email, είπε η Κ. Λέβιτ.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για κατασκευή πλαστής αφήγησης, μετά τη δημοσιοποίηση email του 2019 όπου ο Τζέφρι Έπστιν ισχυρίζεται πως ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «γνώριζε για τα κορίτσια».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρολάιν Λέβιτ, ανέφερε σε ανακοίνωση που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι Δημοκρατικοί επιλεκτικά διέρρευσαν emails σε αριστερά μέσα ενημέρωσης για να κατασκευάσουν μια πλαστή αφήγηση και να δυσφημίσουν τον πρόεδρο Τραμπ».

Τα emails, σύμφωνα με όσα έδωσαν στη δημοσιότητα Δημοκρατικοί βουλευτές, φέρονται να προέρχονται από τον Τζέφρι Έπστιν, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2019. Σε ένα από αυτά, ο Έπστιν ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ είχε γνώση για τα ανήλικα κορίτσια που κακοποιούσε.

Σε άλλο σημείο της αλληλογραφίας, ο Έπστιν αναφέρει πως ο Τραμπ ζήτησε να παραδώσει την κάρτα μέλους του στο Μαρ-α-Λάγκο, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της συγκεκριμένης λέσχης. Επίσης, προσθέτει πως «φυσικά και γνώριζε για τα κορίτσια, καθώς ο ίδιος ζήτησε από την Γκισλέιν να σταματήσει».

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και συνεργός του Έπστιν, εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για στρατολόγηση ανήλικων κοριτσιών προς εκμετάλλευση.

Σε δεύτερο email του 2011, που δημοσιοποιήθηκε από Δημοκρατικούς μέλη της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, ο Έπστιν ισχυρίζεται πως ο Τραμπ «πέρασε αρκετές ώρες» με ένα από τα θύματα στο σπίτι του. Οι Δημοκρατικοί σημειώνουν ότι τα emails αυτά, τα οποία προήλθαν από τους κληρονόμους του Έπστιν, «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τον Ντόναλντ Τραμπ και τι γνώριζε για τα φρικτά εγκλήματα του Έπστιν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ κατά Χάρβαρντ για τις διαδηλώσεις Ισραήλ

Ομοσπονδιακός δικαστής της Βοστόνης απέρριψε την αγωγή της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ για ανοχή σε αντισημιτικές ενέργειες υπέρ Παλαιστινίων, κρίνοντας πως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν τους ισχυρισμούς Τραμπ για «πλήρη» έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, τονίζοντας ότι το πέρασμα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ιράν και κανένα πλοίο δεν περνά χωρίς την άδειά τους.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Κάρολαϊν Λέβιτ αποχωρεί από εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Η Κάρολαϊν Λέβιτ, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, αποχωρεί στο τέλος του μήνα για να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά της, μετά τη γέννηση της κόρης της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μήνυση κατά Τραμπ για πώληση πρόσβασης σε αναρτήσεις στο Truth Social

Δύο αμερικανικά ΜΜΕ κατέθεσαν αγωγή στη Νέα Υόρκη κατά της πώλησης προνομιακής πρόσβασης στις αναρτήσεις του Τραμπ στο Truth Social, χαρακτηρίζοντας το σύστημα «διεφθαρμένο και αντισυνταγματικό».
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ελέγχουν πλήρως τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ξανά πως οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ και θα συνεχίσουν να τον έχουν, ενώ χαρακτήρισε τον ναυτικό αποκλεισμό «τείχος από ατσάλι», δηλώνοντας ότι το Ιράν δεν μπορεί να αντιδράσει.