ΓΔ: 2207.37 0.14% Τζίρος: 511.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:55:41
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

BBC ερευνά νέα καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Τραμπ

Το BBC διερευνά νέες καταγγελίες για μεροληπτικό μοντάζ ομιλίας του Τραμπ στην εκπομπή Panorama, με αφορμή δημοσίευμα της Telegraph. Δύο στελέχη παραιτήθηκαν, ενώ ο Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολάρια.

Το BBC βρίσκεται υπό έντονη πίεση, καθώς εξετάζει νέες καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα The Telegraph σχετικά με το μοντάζ ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε εκπομπή του οργανισμού.

Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, μετά την παραίτηση δύο ανώτερων στελεχών. Οι παραιτήσεις σχετίζονται με κατηγορίες για μεροληψία και τον τρόπο επεξεργασίας της ομιλίας του Τραμπ από την εκπομπή Panorama.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει με κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τη The Telegraph, η οποία ανέδειξε πρώτη το ζήτημα, και η εκπομπή Newsnight του BBC είχε προχωρήσει σε παρόμοιο επιλεκτικό μοντάζ της ίδιας ομιλίας τον Ιούνιο του 2022, δύο χρόνια πριν από το Panorama.

Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε πως «το BBC τηρεί τα υψηλότερα δημοσιογραφικά πρότυπα» και πρόσθεσε ότι το θέμα έχει τεθεί υπό εξέταση.

Τη Δευτέρα, το BBC ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο της εκπομπής Panorama, όπου συνδυάστηκαν αποσπάσματα τριών διαφορετικών σημείων της ομιλίας του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, ημέρα εισβολής υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Το μοντάζ φέρεται να δημιούργησε την εντύπωση ότι ο Τραμπ υποκίνησε τη βία.

Οι δικηγόροι του Τραμπ αξιώνουν από το BBC να αποσύρει το ντοκιμαντέρ μέχρι την Παρασκευή, προειδοποιώντας για αγωγή τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, ζητούν δημόσια συγγνώμη και αποζημίωση για τη βλάβη στη φήμη και την οικονομική ζημία του πελάτη τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Δεν εμπλακήκαμε στις επιθέσεις των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας

Ο Κιρ Στάρμερ διευκρίνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμμετείχε στις επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας με τον Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη ενημέρωση και τήρηση του διεθνούς δικαίου.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ και Μπάιντεν συζήτησαν τηλεφωνικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον διορισμό του Κρίστιαν Τέρνερ ως πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο: Η αγωγή Τραμπ κατά BBC αφορά το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο

Το γραφείο του Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως τυχόν νομικές ενέργειες κατά του BBC αφορούν το ίδιο το δίκτυο, επισημαίνοντας την ανεξαρτησία του, μετά τη μήνυση Τραμπ για δημοσιεύματα που θεωρεί δυσφημιστικά και μεροληπτικά.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Το BBC απαντά στην αγωγή δυσφήμησης του Τραμπ στη Βρετανία-ΗΠΑ

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του στην αγωγή ύψους 10 δισ. δολαρίων που κατατέθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας περαιτέρω σχόλια για τη νομική διαδικασία και ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο λάθος.