ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες εντοπίστηκαν στην Κουρσκ της Ρωσίας

Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες, εκπαιδευμένοι στη Ρωσία, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Κουρσκ για την απομάκρυνση ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών, μετά την αποχώρηση ουκρανικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ έχουν αναπτυχθεί Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Η περιοχή είχε μερικώς ελεγχθεί από ουκρανικές δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2024 έως την άνοιξη του 2025.

Όπως επισημαίνει η επίσημη εφημερίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «Krasnaya Zvezda», ειδικές μονάδες του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας συνέβαλαν ουσιαστικά στην απομάκρυνση των ουκρανικών δυνάμεων. Πλέον, Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες επιχειρούν στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι ναρκοσυλλέκτες αυτοί έχουν εκπαιδευτεί σε ρωσικά κέντρα στρατιωτικών μηχανικών και αξιοποιούν ρομποτικά μέσα για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών. Στην περιοχή παραμένουν «εκατοντάδες» νάρκες, οβίδες και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί μετά την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης φωτογραφίες που παρουσιάζουν τους Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες σε δράση.

Τον Ιούνιο, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι η Πιονγκγιάνγκ θα αποστείλει αρκετές χιλιάδες ναρκοσυλλέκτες και τεχνικούς για την ανοικοδόμηση της περιφέρειας Κουρσκ.

Παράλληλα, στις αρχές Νοεμβρίου, η Νότια Κορέα, επικαλούμενη πληροφορίες από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, ανέφερε ότι περίπου 5.000 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έχουν μεταβεί στη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο για αυτό τον σκοπό.

Η Βόρεια Κορέα συμμετέχει ενεργά στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, παρέχοντας στη Μόσχα στρατεύματα για την απομάκρυνση των ουκρανικών δυνάμεων από το Κουρσκ.

Η συνεργασία αυτή βασίζεται σε αμυντική συμφωνία που υπεγράφη το 2024, με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι: «Η ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας έχει ολοκληρωθεί κατά 90%»

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία είναι έτοιμη κατά 90%, με το υπόλοιπο 10% να κρίνει την τύχη Ουκρανίας και Ευρώπης. Τόνισε πως δεν θα δεχτεί συμφωνία χωρίς ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για αποτροπή νέας εισβολής.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν θεωρούμε ότι η Ουκρανία στόχευσε κατοικία του Πούτιν

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ουκρανία δεν στόχευσε τον Πούτιν ούτε τις κατοικίες του στη πρόσφατη επίθεση drone, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ενώ το Κίεβο έχει διαψεύσει τη σχετική κατηγορία της Μόσχας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτυπούν λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε

Ουκρανικά drones προκάλεσαν ζημιές σε λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε, χωρίς αναφορές για τραυματίες. Συνεργεία αποκαθιστούν τις υποδομές. Πάνω από 100.000 κάτοικοι κοντά στη Μόσχα έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω πυρκαγιάς σε υποσταθμό.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καμία ένδειξη για ουκρανική επίθεση κατά της οικίας Πούτιν

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία στοχοποίησε την κατοικία του Πούτιν, αναφέρει πηγή κοντά στον Μακρόν, τονίζοντας τη δέσμευση Ουκρανίας και συμμάχων στην ειρήνη, ενώ η Ρωσία κλιμακώνει τον πόλεμο.