ΓΔ: 2068.52 -0.31% Τζίρος: 29.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:23:35
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Σιλουέτες στρατιωτών μπροστά από τα σημαιά Ρωσίας και Ουκρανίας με ρωγμή ανάμεσά τους.

Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες εντοπίστηκαν στην Κουρσκ της Ρωσίας

Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες, εκπαιδευμένοι στη Ρωσία, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Κουρσκ για την απομάκρυνση ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών, μετά την αποχώρηση ουκρανικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ έχουν αναπτυχθεί Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Η περιοχή είχε μερικώς ελεγχθεί από ουκρανικές δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2024 έως την άνοιξη του 2025.

Όπως επισημαίνει η επίσημη εφημερίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «Krasnaya Zvezda», ειδικές μονάδες του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας συνέβαλαν ουσιαστικά στην απομάκρυνση των ουκρανικών δυνάμεων. Πλέον, Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες επιχειρούν στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι ναρκοσυλλέκτες αυτοί έχουν εκπαιδευτεί σε ρωσικά κέντρα στρατιωτικών μηχανικών και αξιοποιούν ρομποτικά μέσα για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών. Στην περιοχή παραμένουν «εκατοντάδες» νάρκες, οβίδες και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί μετά την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης φωτογραφίες που παρουσιάζουν τους Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες σε δράση.

Τον Ιούνιο, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι η Πιονγκγιάνγκ θα αποστείλει αρκετές χιλιάδες ναρκοσυλλέκτες και τεχνικούς για την ανοικοδόμηση της περιφέρειας Κουρσκ.

Παράλληλα, στις αρχές Νοεμβρίου, η Νότια Κορέα, επικαλούμενη πληροφορίες από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, ανέφερε ότι περίπου 5.000 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έχουν μεταβεί στη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο για αυτό τον σκοπό.

Η Βόρεια Κορέα συμμετέχει ενεργά στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, παρέχοντας στη Μόσχα στρατεύματα για την απομάκρυνση των ουκρανικών δυνάμεων από το Κουρσκ.

Η συνεργασία αυτή βασίζεται σε αμυντική συμφωνία που υπεγράφη το 2024, με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Το Κίεβο θα διαπραγματευτεί αργά ή γρήγορα με τη Μόσχα

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, καθώς η διαπραγματευτική της θέση επιδεινώνεται. Η Μόσχα δηλώνει ανοικτή σε λύση, αλλά θα συνεχίσει να πολεμά για την ασφάλειά της.
Ουκρανικός στρατός μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι στη γραμμή του μετώπου στη Ζαπορίζια επισκέφθηκε στρατεύματα

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε στρατεύματα στη Ζαπορίζια, όπου ο ρωσικός στρατός έχει ενισχυθεί, και συζήτησε με στρατιωτικούς για την ενίσχυση της άμυνας στον τομέα της Ορίχιβ. Η περιοχή ήταν σημείο ουκρανικής αντεπίθεσης το 2023.
Πυρκαγιά σε διυλιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Τεχνικό πρόβλημα είχε το διυλιστήριο Ορσκ πριν την επίθεση drone

Το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ορσκ έκλεισε στις 10 Νοεμβρίου λόγω πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια εργασιών, ενώ την επόμενη μέρα δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, όπως ανέφεραν βιομηχανικές πηγές.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Καζακστάν ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα πετρελαίου

Ρωσία και Καζακστάν αποφάσισαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ενέργεια μετά από διήμερη συνάντηση Πούτιν-Τοκάγιεφ στη Μόσχα, συζητώντας και τις επιπτώσεις των κυρώσεων των ΗΠΑ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανός διαπραγματευτής στην Κωνσταντινούπολη για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ο Ρουστέμ Ουμέροφ, επικεφαλής Ουκρανών διαπραγματευτών, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να «ξεμπλοκάρει» την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία και θα έχει νέες σχετικές συναντήσεις στη Μέση Ανατολή.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα κάνει πυρηνικές δοκιμές αν το κάνουν και άλλες δυνάμεις

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία θα προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές μόνο αν το πράξουν πρώτα άλλες πυρηνικές δυνάμεις, ενώ τόνισε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διάλογο με τις ΗΠΑ για σχετικές ανησυχίες.