ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Ο Λευκός Οίκος επιμένει: Η δημοσιογράφος προκαλούσε, λέει για το σχόλιο Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε τον Τραμπ μετά το σεξιστικό του σχόλιο σε δημοσιογράφο, λέγοντας ότι η ίδια δεν φέρθηκε επαγγελματικά και «όταν πας γυρεύοντας για καβγά, τον βρίσκεις», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε δημοσιογράφο «γουρούνα» (piggy) κατά τη διάρκεια πτήσης με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η Κάθριν Λούσι, δημοσιογράφος του Bloomberg, απηύθυνε ερώτηση στον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με την υπόθεση Έπστιν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που σχολίασε το γεγονός στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η συμπεριφορά της δημοσιογράφου κρίθηκε «μη ενδεδειγμένη ούτε επαγγελματική». Η ίδια πηγή υποστήριξε πως «όταν πας γυρεύοντας για καβγά, τον βρίσκεις».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η δημοσιογράφος προσπάθησε να πιέσει τον πρόεδρο για τη δημοσιοποίηση εγγράφων της έρευνας Έπστιν. Ο Τραμπ φάνηκε ενοχλημένος και διέκοψε τη Λούσι, λέγοντας: «Σιωπή. Σιωπή, γουρούνα!». Το στιγμιότυπο έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει τις λεκτικές του επιθέσεις προς δημοσιογράφους που εκπροσωπούν μέσα ενημέρωσης τα οποία θεωρεί εχθρικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα επιτέθηκε και στη Μέρι Μπρους του ABC News, αποκαλώντας την «φρικτό άνθρωπο» και το δίκτυο «ψευδών ειδήσεων» (fake news).

Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (WHCA) δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για σχόλιο από το AFP.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα ασφάλεια στα Στενά Χορμούζ σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως σύντομα θα υπάρξει «μεγάλη ασφάλεια» στα Στενά του Χορμούζ, διαβεβαιώνοντας για ασφαλή διέλευση πετρελαιοφόρων και συμβουλεύοντας τις εταιρείες να τα χρησιμοποιούν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Δεν έχουμε σχεδόν τίποτα να πλήξουμε» στο Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα να πλήξουν στο Ιράν και ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα, υπογραμμίζοντας πως θα λήξει όποτε το θελήσει. Παράλληλα, Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς χρονικό όριο.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην στέλεχος κυβέρνησης Τραμπ αποσύρει υποψηφιότητα λόγω δηλώσεων

Ο Τζέρεμι Καρλ απέσυρε την υποψηφιότητά του για βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά από σχόλιά του για τους Εβραίους και τη "μείωση της ισχύος των λευκών" που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμα και στους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε 16 ιρανικά σκάφη ναρκοθέτησης

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την καταστροφή 16 ιρανικών σκαφών πόντισης ναρκών κοντά στο στενό του Χορμούζ, αφού ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν για στρατιωτικά αντίποινα αν τοποθετήσει ναρκοπέδια στη στρατηγική αυτή θαλάσσια δίοδο.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ξοδεύτηκαν 5,6 δισ. δολάρια σε πυρομαχικά τις 2 πρώτες μέρες στο Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ ανέφερε δαπάνη 5,6 δισ. δολαρίων σε πυρομαχικά τις πρώτες δύο ημέρες του πολέμου στο Ιράν, προκαλώντας ανησυχία στο Κογκρέσο για τα αποθέματα και τη λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο CNBC ότι ο επόμενος γύρος τριμερών συνομιλιών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Ρώσοι αρνήθηκαν να δώσουν στρατιωτικές πληροφορίες στις ΗΠΑ στο Ιράν.