ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
Οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας δίπλα-δίπλα, συμβολίζοντας διπλωματικές σχέσεις ή διαπραγματεύσεις.

Πεντάωρη συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Ρωσία

Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ στη Μόσχα, με το Κρεμλίνο να τη χαρακτηρίζει παραγωγική. Στόχος των συζητήσεων ήταν ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία. Παρών και ο Τζάρεντ Κούσνερ.

Ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, στη Μόσχα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Οι συνομιλίες αφορούσαν το σχέδιο της Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και χαρακτηρίστηκαν ως παραγωγικές.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος για θέματα επενδύσεων και οικονομικής συνεργασίας, Κίριλ Ντμίτριεφ.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, σε δηλώσεις του που μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, χαρακτήρισε τις συνομιλίες «χρήσιμες, εποικοδομητικές και ουσιαστικές». Επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες και ότι οι αμερικανοί απεσταλμένοι θα επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον για να ενημερώσουν τον πρόεδρο Τραμπ.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν το προσεχές διάστημα, με στόχο την προώθηση λύσης για την κρίση στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία δίνει πληροφορίες στο Ιράν για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία ότι η Ρωσία παρέχει πληροφορίες στο Ιράν, εκμεταλλευόμενη και συνεργασίες με χώρες της Μέσης Ανατολής. Το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει σχετικές αναφορές.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αντικρουόμενα μηνύματα για το Ιράν και ελπίδα για ειρήνη

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί αντιφατικές δηλώσεις για το Ιράν και ελπίζει σε γρήγορη επίλυση του πολέμου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Πεσκόφ. Ο Τραμπ ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικές συγκλίσεις ΗΠΑ-Ιράν για πιθανή συμφωνία.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές ανησυχίες για επέκταση του πολέμου του Ιράν στην Κασπία

Ο Λαβρόφ συζήτησε με τον Ιρανό ομόλογό του, εκφράζοντας ανησυχία για την εξάπλωση της σύγκρουσης στην Κασπία Θάλασσα και προειδοποίησε για κινδύνους από επιθέσεις στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Μόνο η διπλωματία μπορεί να αποκλιμακώσει την κρίση Ιράν-ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο τόνισε πως μόνο η πολιτική και διπλωματική οδός μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε κατά ενδεχόμενης επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ, όπου εργάζονται Ρώσοι ειδικοί.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν υπέρ ενίσχυσης της στρατηγικής σύμπραξης Ρωσίας - Βόρειας Κορέας

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την επανεκλογή του, τονίζοντας τη βούληση για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Μόσχας-Πιονγκγιάνγκ, ενώ αναγνώρισε και την προσωπική συμβολή του Κιμ στις σχέσεις των δύο χωρών.