ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη νέα διοίκηση του CBS για συνέντευξη της Γκριν

Ο Τραμπ επέκρινε τους νέους ιδιοκτήτες του CBS για τη συνέντευξη της Γκριν στο "60 Minutes", κατηγορώντας την Paramount ότι επιτρέπει τέτοιες εκπομπές, ενώ υποστήριξε πως το πρόγραμμα έχει πέσει σε ποιότητα από τότε που άλλαξε ιδιοκτησία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε έντονη κριτική στους νέους ιδιοκτήτες του CBS, με αφορμή συνέντευξη της πρώην συμμάχου του, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, στην εκπομπή “60 Minutes”. Η παρέμβαση του Τραμπ ήρθε την ίδια ημέρα που η ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού δικτύου Paramount, Skydance, κατέθεσε επιθετική προσφορά εξαγοράς για τον μιντιακό όμιλο Warner Bros Discovery.

Η εκπομπή “60 Minutes” προέβαλε συνέντευξη της Γκριν, Ρεπουμπλικανής από την Τζόρτζια, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την παραίτησή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά από διαφωνία με τον Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ανάρτηση στο Truth Social, σχολίασε πως «το πραγματικό πρόβλημά μου με την εκπομπή, εντούτοις, δεν ήταν η προδότρια με το χαμηλό IQ, ήταν ότι η νέα ιδιοκτησία του 60 Minutes, η Paramount, επέτρεψε ένα σόου σαν αυτό να προβληθεί. Δεν είναι καλύτεροι από την παλιά ιδιοκτησία, που μόλις με πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια για ψευδή ρεπορτάζ σχετικά με τον αγαπημένο πρόεδρο, Εμένα! Από τότε που το αγόρασαν, το 60 Minutes χειροτέρευσε!».

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης «πλήρη και ολοκληρωτική συγγνώμη» από την εκπομπή και τη δημοσιογράφο Λέσλι Σταλ, για δηλώσεις που χαρακτήρισε «εσφαλμένες και συκοφαντικές» σχετικά με το λάπτοπ του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Εκπρόσωπος του CBS News δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε σχετικό αίτημα σχολιασμού.

Την ίδια ημέρα, η Paramount Skydance υπέβαλε προσφορά εξαγοράς ύψους 108 δισ. δολαρίων για τη Warner Bros Discovery. Η πρόταση, στα 30 δολάρια ανά μετοχή, περιλαμβάνει χρηματοδότηση από την Affinity Partners, επενδυτική εταιρεία υπό τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Τραμπ.

Η Paramount Skydance δημιουργήθηκε τον Αύγουστο, όταν η Skydance Media του Ντέιβιντ Έλισον, γιου του εκτελεστικού προέδρου της Oracle και υποστηρικτή του Τραμπ, Λάρι Έλισον, ανέλαβε τον έλεγχο της Paramount μέσω συμφωνίας 8,4 δισ. δολαρίων.

Ο Ντέιβιντ Έλισον συνέβαλε στην εξασφάλιση της ρυθμιστικής έγκρισης για την εξαγορά, δεσμευόμενος ότι το δίκτυο CBS θα εκπροσωπεί τις ποικίλες ιδεολογικές οπτικές των Αμερικανών τηλεθεατών.

Πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Paramount είχε καταβάλει 16 εκατ. δολάρια για τη διευθέτηση αγωγής που είχε καταθέσει το 2024 ο Τραμπ, σχετικά με συνέντευξη της πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στην εκπομπή “60 Minutes”, υποστηρίζοντας ότι παρουσίαζε διαστρεβλωμένη εικόνα της πολιτικής του αντιπάλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα Ιράν και άλλων χωρών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο γγ χαιρετίζει ως θετική εξέλιξη τη συμφωνία αφοπλισμού Χαμάς

Ο Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε τη συμφωνία αφοπλισμού της Χαμάς ως «τη μοναδική καλή είδηση» από μια περιοχή που δοκιμάζεται από πολλαπλά μέτωπα και δήλωσε πως η σύγκρουση κινδυνεύει να προκαλέσει παγκόσμια αποσταθεροποίηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ διστάζει να δώσει τεχνογνωσία Patriot στην Ουκρανία

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάζει πυραύλους Patriot, φοβούμενος ότι η τεχνολογία ίσως χρησιμοποιηθεί εναντίον τους στο μέλλον.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Tο Ισραήλ ικανοποιήθηκε από τη συμφωνία για την Χαμάς

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας πως αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τη Μέση Ανατολή και επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ και εθνικιστές της ΕΕ επιτίθενται κατά του Σάντσεθ για την Θεούτα

Ο Τραμπ και ευρωπαίοι ακροδεξιοί επικαλέστηκαν τις εικόνες μεταναστών στη Θέουτα για να στηρίξουν τις σκληρές μεταναστευτικές θέσεις τους, ασκώντας παράλληλα κριτική στην αριστερά. Παρέμβαση και από Μελόνι που ζήτησε αναστολή της Σένγκεν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αν νικήσουν οι Δημοκρατικοί, οι ΗΠΑ θα μοιάζουν με τη Θέουτα

Ο Τραμπ, μιλώντας στο Fox News, προειδοποίησε ότι αν οι Δημοκρατικοί επιστρέψουν στην εξουσία, οι ΗΠΑ ίσως αντιμετωπίσουν κρίση παρόμοια με την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ισπανία.