ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Τραμπ: Ίσως ηττηθούμε στις εκλογές το 2026, παρότι η οικονομία μας πάει καλά

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ίσως χάσουν τον έλεγχο της Βουλής το 2026, επειδή οι οικονομικές του πολιτικές δεν έχουν ακόμα φανεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναγνώρισε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ενδέχεται να μην διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, καθώς ορισμένα από τα οικονομικά μέτρα που έχει εφαρμόσει δεν έχουν ακόμη αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απώλειας του ελέγχου της Βουλής, ο Τραμπ δήλωσε: «Δεν μπορώ να σας πω. Δεν γνωρίζω πότε θα έρθουν όλα αυτά τα χρήματα». Ο ίδιος τόνισε ότι έχει δημιουργήσει «τη μεγαλύτερη οικονομία στην ιστορία», επισημαίνοντας πως απαιτείται χρόνος ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν τα οφέλη των πολιτικών του.

Ο Τραμπ επεσήμανε ότι οι επενδύσεις που διοχετεύονται στη χώρα επιτρέπουν την κατασκευή εργοστασίων αυτοκινήτων και την ανάπτυξη τομέων όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εκτιμήσουν οι ψηφοφόροι αυτές τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει τη δουλειά του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι τα μέτρα του, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών δασμών στις εισαγωγές, δημιουργούν θέσεις εργασίας, ενισχύουν το χρηματιστήριο και προσελκύουν επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Αρχικά είχε δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες είτε αμφισβητεί το πρόβλημα του κόστους ζωής, κατηγορώντας τον Δημοκρατικό προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν, είτε υπόσχεται ότι η οικονομική του πολιτική θα ωφελήσει τους Αμερικανούς στο άμεσο μέλλον.

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι μέχρι τις εκλογές οι τιμές θα έχουν βελτιωθεί. Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι ακόμη και επιτυχημένοι πρόεδροι έχουν υποστεί ήττες, ενώ χαρακτήρισε στατιστικά δύσκολη τη διατήρηση του ελέγχου της Βουλής από τους Ρεπουμπλικάνους.

Σε άλλη συνέντευξή του στο Politico, ο Τραμπ χαρακτήρισε την αμερικανική οικονομία ως «25 στα 20» (Α+++++). Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου του Σικάγο για το πρακτορείο AP, μόλις το 31% των Αμερικανών δηλώνει ικανοποιημένο από την οικονομική του πολιτική.

Με ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ διερωτήθηκε: «Πότε οι δημοσκοπήσεις θα αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο της Αμερικής σήμερα;» και «Πότε θα πούμε επιτέλους ότι δημιούργησα, χωρίς πληθωρισμό, ίσως την καλύτερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας; Πότε οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει;».

Τον Νοέμβριο, ο Τραμπ μείωσε τον φόρο σε περισσότερα από 200 τρόφιμα, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρέλαβε νέο αεροσκάφος από το Κατάρ, ετοιμάζει ταξίδια

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα εντός του 2026, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ στη χώρα αυτή αργότερα μέσα στη χρονιά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει ότι η Μελόνι ζήτησε φωτογραφία μαζί του στη σύνοδο G7

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι τον παρακάλεσε να βγάλουν μαζί φωτογραφία στη Σύνοδο της G7, προσθέτοντας πως η Μελόνι χαιρόταν που του μίλησε, αλλά εκείνος δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί της αρχικά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονη αντίδραση Ρεπουμπλικάνων για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για το «μνημόνιο κατανόησης» Τραμπ-Ιράν, θεωρώντας το υπερβολικά ευνοϊκό για την Τεχεράνη και πολύ μακριά από τις νικηφόρες προσδοκίες του Αμερικανού προέδρου.
Κάστρο στο Ομάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν: Η στενή σχέση με το Ιράν και η αντίδραση του Τραμπ

Το Ομάν, άλλοτε βασικός διαμεσολαβητής μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, παραγκωνίστηκε από τις διαπραγματεύσεις λόγω στενών σχέσεων με την Τεχεράνη. Παρά τη φήμη του ως "Ελβετία της Μ. Ανατολής", αγνοήθηκε από τον Τραμπ στις συνομιλίες για την περιοχή.