ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χέρι σε κάλπη
Χέρι καταθέτει φάκελο σε κάλπη κατά τη διάρκεια εκλογών στην Ελλάδα.

Η Χάρα παραδέχεται ήττα από τον Καστ στις προεδρικές εκλογές Χιλής

Η Γιανέτ Χάρα παραδέχθηκε την ήττα της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Χιλής, συγχαίροντας τον νικητή Χοσέ Αντόνιο Καστ, ο οποίος συγκέντρωσε σημαντικό προβάδισμα έναντι της αριστερής υποψηφίας.

Η υποψήφια της συμμαχίας της αριστεράς για την προεδρία της Χιλής, Γιανέτ Χάρα, παραδέχθηκε την ήττα της στον δεύτερο γύρο των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, απέναντι στον υποψήφιο της ακροδεξιάς Χοσέ Αντόνιο Καστ.

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, με το 20% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο κ. Καστ συγκέντρωνε το 59,83% των ψήφων, ενώ η κ. Χάρα λάμβανε το 40,17%. Το προβάδισμα του κ. Καστ διατηρήθηκε στις 17 μονάδες, καθώς η καταμέτρηση ξεπέρασε το 57,4% των ψηφοδελτίων.

Η κ. Χάρα ανέφερε μέσω X ότι «η δημοκρατία μίλησε δυνατά και καθαρά», επισημαίνοντας πως επικοινώνησε με τον «εκλεγμένο πρόεδρο» Καστ για να του ευχηθεί επιτυχία «για το καλό της Χιλής».

Η εκλογική νίκη του Χοσέ Αντόνιο Καστ σηματοδοτεί την πρώτη φορά μετά το τέλος της δικτατορίας του Πινοτσέτ, πριν από 35 χρόνια, που πολιτικός της άκρας δεξιάς αναλαμβάνει το ανώτατο αξίωμα στη Χιλή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Ο εκλεγμένος πρόεδρος Καστ αμφισβητεί τη βοήθεια στην Κούβα

Ο νέος πρόεδρος της Χιλής, Χοσέ Αντόνιο Καστ, αμφισβήτησε τη βοήθεια στην Κούβα, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με στήριξη σε μια δικτατορική κυβέρνηση που εδώ και δεκαετίες προκαλεί δεινά στον κουβανικό λαό.
Αντιμετώπιση διαδηλώσεων Χιλή
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Συλλήψεις 34 μελών αποδεκατισμένης περουβιανής συμμορίας

Οι αρχές της Χιλής συνέλαβαν 34 μέλη της περουβιανής συμμορίας Los Pulpos, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών και επιχειρησιακών μελών, ανακοινώνοντας ότι έχουν ουσιαστικά εξαρθρώσει τη δράση της στη χώρα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Χιλής Καστ αντλεί έμπνευση από Μελόνι και Όρμπαν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής, Χοσέ Αντόνιο Καστ, δήλωσε πως θα υιοθετήσει πολιτικές από Ιταλία, Αργεντινή και Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει μαφία, πληθωρισμό και παράτυπη μετανάστευση, δίνοντας έμφαση στη δημόσια τάξη.