ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γαλλικό ποδόσφαιρο ομάδα
Παίκτες γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας πανηγυρίζουν σε αγώνα πρωταθλήματος παρουσία φιλάθλων.

Ντεμπελέ: «Είχα φανταστική χρονιά, θέλω να επιστρέψω στα The Best»

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στα FIFA The Best 2025 και πήρε και τη Χρυσή Μπάλα. Οδήγησε την Παρί στο πρώτο της Champions League, σκοράροντας 35 γκολ συνολικά, 21 στη Ligue 1.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ, εξτρέμ της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Γαλλίας, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2025 στα βραβεία FIFA The Best. Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε λαμπρή τελετή στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής είχε κατακτήσει τον Σεπτέμβριο τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2025, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό «νταμπλ» ατομικών διακρίσεων στα σημαντικότερα βραβεία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η συμβολή του Ντεμπελέ ήταν καθοριστική στην πρώτη κατάκτηση Champions League της Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα του να επικρατεί με 5-0 της Ίντερ στον τελικό. Την περασμένη σεζόν, σημείωσε συνολικά 35 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 21 στη Ligue 1, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Παράλληλα, ήταν μέλος της Παρί που κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους και έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ο Ντεμπελέ παρέστη στην τελετή, καθώς βρισκόταν ήδη στο Κατάρ για τον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, όπου η Παρί θα αντιμετωπίσει τη Φλαμένγκο. "Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, δείχνει απλώς ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει", δήλωσε ο Ντεμπελέ. "Ήταν μια φανταστική χρονιά για μένα, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Ελπίζω να επιστρέψω εδώ και του χρόνου".

Στην τελετή της Τρίτης (15/12) στη Ντόχα, η Ισπανίδα μέσος της Μπαρτσελόνα, Αϊτάνα Μπονματί, αναδείχθηκε FIFA Ποδοσφαιρίστρια της Χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Η Μπονματί, που κατέκτησε και τον τίτλο της Παίκτριας της Χρονιάς στο Champions League, πρόσθεσε για τρίτη φορά στη συλλογή της τη γυναικεία «Χρυσή Μπάλα». Η συνεισφορά της ήταν καθοριστική στην κατάκτηση του εγχώριου τρεμπλ από την Μπαρτσελόνα, ενώ συμμετείχε στους τελικούς του Champions League και του Euro 2025 με την εθνική Ισπανίας.

"Ευχαριστώ τους παίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους που ψήφισαν για να κερδίσω αυτό το βραβείο", δήλωσε η Μπονματί, η οποία αναρρώνει αυτή την περίοδο από επέμβαση για κάταγμα περόνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδοσφαιρική μπάλα στο δίχτυ
ΔΙΕΘΝΗ

Νάγκελσμαν απογοητευμένος με τον νέο τραυματισμό του Τερ Στέγκεν

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν χαρακτήρισε πολύ σκληρό το νέο τραυματισμό του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν, ο οποίος θα χάσει τα φιλικά της Γερμανίας με Ελβετία και Γκάνα στο τέλος Μαρτίου, λίγο πριν την ανακοίνωση της λίστας για το Μουντιάλ 2026.
Γαλλικό ποδόσφαιρο ομάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μονακό επιστρέφει στις νίκες μετά από 5 αγωνιστικές

Η Μονακό διέκοψε το αρνητικό σερί της, νικώντας 4-0 τη Ρεν και ελπίζει ξανά σε έξοδο στην Ευρώπη. Η Μαρσέιγ, αν και προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε από την Παρί FC σε 2-2 στις καθυστερήσεις της 20ης αγωνιστικής της Ligue 1.