ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Ινδονησίας
Η εθνική σημαία της Ινδονησίας κυματίζει με φόντο καθαρό ουρανό.

Τέσσερις Ισπανοί αγνοούνται μετά από ναυάγιο σκάφους στην Ινδονησία

Τέσσερα μέλη ισπανικής οικογένειας αγνοούνται μετά από βύθιση πλοιαρίου με 11 επιβάτες στ’ ανοιχτά της Ινδονησίας. Το σκάφος ανατράπηκε από κύμα τριών μέτρων.

Τέσσερα μέλη ισπανικής οικογένειας αγνοούνται μετά τη βύθιση πλοιαρίου με 11 επιβαίνοντες στα ανοιχτά των ινδονησιακών ακτών, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισπανικών αρχών και δημοσίευμα ινδονησιακού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο πατέρας, οι δύο γιοι και η κόρη της οικογένειας βρίσκονταν στην Ινδονησία για διακοπές όταν το πλοιάριο ανετράπη από κύμα ύψους έως τρία μέτρα στο Στενό της νήσου Παντάρ, κοντά στο τουριστικό νησί Λαμπουάν Μπάτζο.

Σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν έρευνες από νωρίς το πρωί έως και τις 6 μ.μ. τοπική ώρα, εντοπίζοντας συντρίμμια του σκάφους. Ωστόσο, οι συνθήκες στην περιοχή παρέμειναν επικίνδυνες λόγω ισχυρών ρευμάτων και υψηλών κυμάτων.

Η επιχείρηση διάσωσης διακόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και, σύμφωνα με την ινδονησιακή υπηρεσία SAR, θα συνεχιστεί το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα.

Η μητέρα και μία ακόμη κόρη της οικογένειας κατάφεραν να διασωθούν, όπως και το τετραμελές πλήρωμα και ένας ξεναγός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στην Ινδονησία, τα θαλάσσια δυστυχήματα παραμένουν συχνά φαινόμενα, δεδομένης της ύπαρξης περίπου 17.000 νησιών, με βασικές αιτίες τις ελλείψεις στον εξοπλισμό ασφαλείας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η πώληση υπνοδωματίων ως ένδειξη της στεγαστικής κρίσης στην Ευρώπη

Νεοφυείς επιχειρήσεις προσφέρουν λύσεις σε νέους Ευρωπαίους που πλήττονται από την κρίση στέγασης, όπως ενοικίαση δωματίων με αγνώστους ή δάνεια για φίλους. Οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν 10% ταχύτερα από τα εισοδήματα την τελευταία δεκαετία.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο, αρχηγός του πραξικοπήματος στην Ισπανία το 1981

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, ο αντισυνταγματάρχης που εισέβαλε οπλισμένος στη Βουλή της Ισπανίας το 1981 επιχειρώντας πραξικόπημα. Την ίδια μέρα αποχαρακτηρίστηκαν έγγραφα για το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Επίθεση με αυτοκίνητο Μαγδεμβούργο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη υπόπτου στη Γερμανία για τη δολοφονία φιλορώσου Ουκρανού στην Ισπανία

Συνελήφθη στη Γερμανία ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του φιλορώσου πρώην Ουκρανού βουλευτή Άντριι Πόρτνοφ, ο οποίος σκοτώθηκε έξω από σχολείο της Μαδρίτης τον Μάιο 2025. Οι έρευνες συνεχίζονται, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.
Πόλη Βαρκελώνη κατοικίες
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρκελώνη: Διπλασιάζει τον τουριστικό φόρο για ενίσχυση στέγασης

Η Βαρκελώνη αυξάνει το τουριστικό τέλος έως 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθιστώντας το ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο αριθμός των τουριστών και να χρηματοδοτηθεί η προσιτή στέγαση.