ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
Φωτο: Shutterstock

Καμίλα: Μίλησε για πρώτη φορά για επίθεση που δέχθηκε ως έφηβη σε τρένο

Η βασίλισσα Καμίλα μίλησε στο BBC για πρώτη φορά δημόσια για επίθεση που δέχθηκε ως έφηβη μέσα σε τρένο, περιγράφοντας την οργή και το σοκ που ένιωσε.

Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα μίλησε για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με μια επίθεση που δέχθηκε ως έφηβη μέσα σε τρένο, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στο BBC. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία εστιάστηκε στη βία κατά των γυναικών, η βασίλισσα περιέγραψε την έντονη οργή που ένιωσε μετά το περιστατικό.

Όπως δήλωσε, "Όταν ήμουν έφηβη, δέχτηκα επίθεση μέσα σε ένα τρένο...Θυμάμαι τότε πόσο οργισμένη ήμουν". Η Καμίλα εξήγησε ότι ενώ διάβαζε το βιβλίο της, ένας άγνωστος άνδρας της επιτέθηκε, ωστόσο εκείνη αντέδρασε άμεσα και τον απώθησε.

Η 78χρονη Καμίλα έχει δραστηριοποιηθεί επί σειρά ετών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και εκστρατείες που στοχεύουν στην εξάλειψη της σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής βίας, παρέχοντας στήριξη στα θύματα.

Η συγκεκριμένη επίθεση ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησε η προδημοσίευση βιβλίου για τη βασιλική οικογένεια από την εφημερίδα Times, χωρίς όμως προηγούμενη επιβεβαίωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Καμίλα ανέφερε ότι μετά το συμβάν, η μητέρα της παρατήρησε την αναστάτωσή της και τη ρώτησε για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Η ίδια σχολίασε πως το περιστατικό την επηρέασε βαθιά και για πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το βιβλίο, το περιστατικό σημειώθηκε σε τρένο με προορισμό τον σταθμό Πάντινγκτον του Λονδίνου, όταν η Καμίλα ήταν 16 ή 17 ετών. 

Όπως αναφέρεται, χρησιμοποίησε το παπούτσι της για να αμυνθεί χτυπώντας τον άνδρα που της επιτέθηκε, ενώ στη συνέχεια τον υπέδειξε σε αξιωματούχο του σταθμού, ο οποίος προχώρησε στη σύλληψή του. Ωστόσο, η βασίλισσα δεν επιβεβαίωσε αυτές τις λεπτομέρειες στη συνέντευξή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Γιβέτ Κούπερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΥΠΕΞ Κούπερ σε Κίνα και Ινδία για επίσημη επίσκεψη

Η υπουργός Εξωτερικών Βρετανίας Ιβέτ Κούπερ επισκέπτεται Κίνα και Ινδία για ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Θα συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους σε Πεκίνο και Δελχί, καθώς και με στελέχη επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς.
Πινακίδα Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Άντι Μπέρναμ: Θα ζητήσει πρόωρες εκλογές αν εκλεγεί πρωθυπουργός

Ο Άντι Μπέρναμ σκέφτεται πρόωρες εκλογές αν εκλεγεί αρχηγός Εργατικών και πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη Sun. Συζητά με τη Σαμπάνα Μαχμούντ για το Υπ. Οικονομικών, ενώ η Άντζελα Ρέινερ ίσως επιστρέψει στην κυβέρνηση.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία δημιουργεί 300.000 νέες προσωρινές θέσεις εργασίας για νέους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία 300.000 επιπλέον προσωρινών θέσεων εργασίας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους, μετά από έκθεση που προειδοποιεί για τον κίνδυνο «χαμένης γενιάς» εκτός αγοράς εργασίας.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πτώση άνω του 5% στην τιμή πετρελαίου λόγω αισιοδοξίας για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν σημαντική πτώση, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που θα τερματίσει τον πόλεμο. Το Brent αγγίζει τα 94,61 δολάρια και το WTI τα 88,31 δολάρια ανά βαρέλι.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη δείχνει τη σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα σε Ευρώπη, Ινδία και Ασία δείχνει τις σκληρές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον Σ. Στιλ του ΟΗΕ, που τόνισε την ανάγκη στροφής σε καθαρές μορφές ενέργειας για την αντιμετώπισή της.