ΓΔ: 2600.47 0.27% Τζίρος: 144.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:52:37
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός

Μιλέι: Προωθεί συμμαχία «ελευθερίας» στη Λ. Αμερική κατά του «σοσιαλισμού»

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι λέει πως συνεργάζεται με ομάδα 10 χωρών για συμμαχία «ελευθερίας» απέναντι στον «καρκίνο του σοσιαλισμού» και την ιδεολογία woke.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία συνεργασίας με άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, με στόχο τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα προωθεί τις ιδέες της ελευθερίας και θα αντιπαρατίθεται, όπως δήλωσε, «στον καρκίνο του σοσιαλισμού».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN, «δεν του έχουμε δώσει όνομα ακόμη, αλλά υπάρχει ομάδα δέκα χωρών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και με τις οποίες θα συνεχίσουμε να προχωράμε». Ο κ. Μιλέι, που αυτοπροσδιορίζεται ως ακραίος φιλελεύθερος, δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπό διαμόρφωση συμμαχία αποσκοπεί στη σύγκρουση «με τον καρκίνο του σοσιαλισμού σε όλες τις διαφορετικές μορφές του, είτε πρόκειται για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα είτε για την ιδεολογία ‘woke’».

Το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Αργεντινής έχει αναπτύξει επαφές με ηγέτες κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως ο πρόεδρος της Παραγουάης Σαντιάγο Πένια, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ονδούρας Νάσρι Ασφούρα.

Παράλληλα, πέραν της περιοχής, ο Χαβιέρ Μιλέι έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να ενισχύσει ή να δημιουργήσει συμμαχίες με ηγέτες όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζα Μελόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Επεισόδια μετά το τέλος πορείας κατά νομοσχεδίου ιδιοκτησίας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία, κατά τη διάρκεια μαζικής διαμαρτυρίας στη Γερουσία. Υπήρξαν τραυματισμοί και προσαγωγές καθώς συζητούταν νόμος για την ιδιωτική ιδιοκτησία.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αργεντινή κηρύσσει τρεις συμμορίες του Ισημερινού ως τρομοκρατικές

Η Αργεντινή αναγνώρισε τρεις εγκληματικές συμμορίες του Ισημερινού ως τρομοκρατικές οργανώσεις, στηρίζοντας τη μάχη της χώρας ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, όπως ανακοίνωσε η προεδρία του Ισημερινού μετά από συνάντηση στο Κίτο.
Οβελίσκος Μπουένος Άιρες βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος μαζικής διαδήλωσης στην Αργεντινή

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες κατά τη λήξη μαζικής κινητοποίησης κατά νομοσχεδίου για την ιδιωτική ιδιοκτησία, με διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία έξω από τη Γερουσία. Έπεσαν πέτρες, δακρυγόνα και αντλίες νερού.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Μιλέι: Ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ «εκμεταλλεύεται» μετανάστες

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ότι εκμεταλλεύεται τους μετανάστες για να τους εθνικοποιήσει και να αποκτήσει ψήφους, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μιλέι ξανακαλεί «κλέφτη» και «διεφθαρμένο» τον Λούλα της Βραζιλίας

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του Βραζιλιάνου προέδρου Λούλα ντα Σίλβα, αποκαλώντας τον «κλέφτη» και «διεφθαρμένο», προκαλώντας νέα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.
Αεροπορικό δυστύχημα συντρίμμια
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: 7 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου σε επιχείρηση κατάσβεσης

Επτά άτομα, ανάμεσά τους στελέχη των αρχών και της πυροσβεστικής, σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο που συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιών συνετρίβη σε εθνικό πάρκο της δυτικής Αργεντινής, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.